Bu etkinlikler toplumu ihya ediyor

Bu etkinlikler toplumu ihya ediyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Mersin'de düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğe katılan vatandaşlar, bu tarz etkinliklerin toplumun ihyası ve inşası için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Mersin Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan vatandaşlar, böylesi etkinliklerin toplumun ihyası ve inşası için daha çok düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Amfi Tiyatroda düzenlenen "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" programa katılan vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Programa ailece katılan Akan Ayçoban, "Bugün Peygamber Efendimizin adaletini Mersin'de insanımıza haykırdık. Peygamber Sevdasını yansıtmaya çalıştık. Rabbime hamd olsun. Güzel bir etkinliğimiz oldu. Böylesi sıcak bir memlekette Peygamberin aşkıyla, sevdasıyla memleketi süslemek çok daha güzel oldu. Allah bu gibi güzel etkinlilerin devamını getirsin." dedi.

Etkinliğin Allah Resulünü tanımak adına önemli olduğunu belirten Yahya Akyüz, "Ben sürekli bu etkinliklere katılırım, sadece Mersin'de değil, Diyarbakır ve başka illerde de programa katılmak için giderim. Bu etkinlikler Peygamber Efendimizin tanınması açısından oldukça önemlidir. Herkes O'nun hayatına ve getirdiklerine muhtaçtır. Şu sahillere baksana, insanlar O'nun ahlakından uzaklaştığı için ne durumdadır." ifadelerini kulandı.

"Senede bir defada olsa da kalplerimize su serpiyor"

Hatice Yıldız, "Bu etkinlikler güzeldir. Şu kötü ortamdaki gençlerimizin en azından senede bir defa Allah'ı hatırlatmak ve davet etmek elbette güzeldir. Senede bir defada olsa kalplerimize su serpiyor. Yapılması gereken, olması gereken programlardır." şeklinde konuştu.

"Buraya gelmek çok güzel bir duygu insana bir heyecan geliyor. Ben her sene geliyorum." diyen Hatice Yıldızhan, bu tür programlara tüm halkın iştirak etmesi gerektiğini vurguladı.

Zeki isimli vatandaş "Bu kadar çirkefin ve kötülüğün yayıldığı bir zamanda Resullah Efendimizi insanlara tanıtmak, O'nun sevgisini kalplere yerleştirmek oldukça önemlidir. Bu etkinliklerle de çok insanın kalbinde bu sevgi yer ediyor." dedi.

Necla Yıldızhan, "Her sene çok güzel oluyor. Meydandanlar da doluyor. Biz mahallece katılıyoruz." dedi.

Hazal Altıntaş isimli çocuk, "Çok güzel bir şey. Keşke her gün olsa. Ben her sene katılıyorum. Çok seviyorum bu programları." şeklinde konuştu.

Hasan Doğan, "Program çok güzeldi. Allah bu programı hazırlayanlardan razı olsun." dedi.

Yıldız Altıntaş, "Bu etkinlik çok güzel, her sene geliyorum. Devam etmesini istiyorum." dedi.

Sefer Turkan, "Allah Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan razı olsun. Bizleri bir araya getirdi. Mahalle mahalle dolaşıp kitap dağıttılar. Araçlarla anonslar yaptılar, bundan dolayı mutluyuz. En azından Toplumda Peygamberi seven insanların var olduğunu öğrendik." ifadelerini kullandı.

Ömer Doğan "Ümmet olarak bu gibi etkinliklere çok ihtiyacımız var. Bu tür etkinliklerin daha fazla olmasını istiyoruz. İnsanlar bu etkinliklerin daha sık yapılmasını istiyor." dedi.

"Ümmet birliğe muhtaçtır"

Ümmetin birliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Yahya Aydoğan isimli Peygamber Sevdalısı genç ise şunları söyledi: "Salavatlarla, tekbirlerle o coşkuyu içimizde yaşadık. Ümmet birliğe muhtaçtır. İnşallah Peygamberimiz ahlakını kendine örnek alan birisi gelir ve ümmeti tekrardan bir araya getirir."

Fatma Öğretmen, "Ne mutlu bize ki O'nu anabiliyoruz. Bu etkinlikler bilhassa gençlerimiz için bu etkinlikler çok faydalı, sürekli devam etmesini istiyorum." dedi.

Fatma Akar, "Her sen çocuklarımı alıp geliyorum. Nerede olursa olsun gidiyoruz ailece. Bu etkinliler çok güzel." ifadelerini kullandı.

Bu etkinliklere katılmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Hatice Erdem, bu etkinliklerin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Zehra Hanım isimli küçük kız çocuğu da "Peygamberimiz sevdiğimiz için buraya geldik. Her zaman yapılmasını isterim bu programların." dedi.

Şüheda Dağdelen, "Çok seviyorum bu programları, her sene geliyorum. Bu programların daha çok olması gerekir, vaktimizi boşa harcayacağımıza bu etkinliklerle doldurmalıyız." diye konuştu.

Ramazan Demir, "Bu programı düzenleyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinliktir." dedi.

Programa katılan ve duyduklarını ifade eden birçok vatandaşınsa ortak duyguları bu etkinliklerin katlanarak daha geniş katılımla yapılması oldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.