Bu gece kardeşliğin yeniden tesisi için çok dua edelim

Bu gece kardeşliğin yeniden tesisi için çok dua edelim

Bu gece idrak edeceğimiz mübarek Berat kandili münasebetiyle açıklamalarda bulunan Kızıltepe İlçe Vaizi, hesaba çekilmeden önce Müslümanların bu gecede kendilerini hesaba çekmelerini gerektiğine dikkat çekti.

Mübarek 11 ayın sultanı Ramazan ayını müjdecisi ve Hicri takvime göre Şaban ayının 15’inci gecesi olan Berat Kandili bu gece birçok yerde idrak edilecek.

Beraat Kandili dolayısıyla İLKHA’ya konuşan Kızıltepe (Qoser) ilçe  Vaizi Kemal Kahraman, bu mübarek gecede Müslümanların kendilerini hesaba çekmeleri gerektiğine vurgu yaparak yeniden İslam kardeşliğini tesisi için bol bol dua talebinde bulundu.

“Berat denilince aklımıza günahlardan arınma gelir”

Berat kelimesinin anlamına değinen  Kahraman, “Berat deyince aklımıza Müslümanların günahlarından arınması, mağfirete ulaşması ve bu noktada yüce Allah’ın insanlara ihsan edeceği  merhamet ve mağfirete ulaşmasıdır.  Berat özü itibariyle kişilerin var olan günahlarının bağışlanması için yüce Rabbine niyazda bulunmalarıdır. Ve kendilerini hesaba çekmesi açısından önemlidir. Bu gecede yapılması gerekenler Peygamber Efendimizin (sav)   ifadesiyle hesaba çekilmeden önce Müslümanların kendilerini hesaba çekmeleri, geçmişte yapması gerekip te yapmadıkları ve yapmaması gereken şeyleri  yapmasından vazgeçmesi ve arınması ve Rabbiyle buluşmalarıdır.” İfadelerini kullandı.

“Berat 11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayına hazırlıktır”

Berat gecesi hakkında birçok Hadis-i Şerifin rivayet edildiğini vurgulayan Kahraman, “ Berat gecesi aynı zamanda mübarek Ramazan ayına bir hazırlıktır. Onun için bu gecede Müslümanlar Kur’an-ı Kerim’e mutlaka yönelmeleri ve anlama konusunda çaba sarf etmeleri gerekir. Müfessirlerimiz Kur’an-ı Kerim'in Berat gecesinde semaya toplu olarak indiğini belirtiyorlar. Dolayısıyla Beratın önemi buradan geliyor.  Bu geceyle ilgili Hz. Aişe ile Hz. Ali’nin Resulullahtan (sav) rivayet ettikleri birçok Hadis-i Şerif var. Allah-u Teâlâ’nın Beraat gecesinde kullarına seslenerek, ‘tövbe den yok mu tövbesini kabul edeyim. Rızık isteyen yok mu rızık vereyim, hastası olan yok mu şifa vereyim, ne istediğiniz varsa size vereyim’ diyor. Berat gecesinde güneş battıktan sabaha kadar yüce Allah’ın affı, mağfireti ve rahmeti Müslümanların üzerinde olacaktır. Berat ayrıca 11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının müjdecisidir.” diye konuştu.

“Günahlarla kirlenmiş gönülleri bu gecede arındıralım”

Sıkıntı olan tüm Müslümanlara dua edilmesi gerektiğini vurgulayan Kahraman, “Müslümanlar karalanan kalplerini günahlarla kirlenmiş gönüllerini bu geceyi vesile kılarak günahlardan arındırmalarını ve Rableriyle buluşmaları gerekir. Özelde gerek kendimiz, ailemiz, çocuklarımız, şehrimiz, Ülkemiz, genelde de şu an baskı altında olan sıkıntı yaşayan değişik musibetlerle boğuşan Müslümanların durumu ortadadır. Bunların kurtuluş ve selameti için aramızdaki kardeşliğin tekrar tesisi için birlik ve beraberliğimiz için bu Berat gecesi bir fırsattır. Bu noktada yüce Rabbimizden dua edelim. Berat gecesi vesilesiyle hepimizin günahlardan kurtulduğu arındığı bir gece olsun. İnşallah bu gecede bol bol Kur’an-ı Kerim’i anlamıyla beraber okuyalım, bol, bol dua edelim, günahlarımızdan tövbe ve istiğfar edelim. Sıkıntıların giderilmesi ve rızıkların artırılması için yüce Rabbimizden dua talebinde bulunalım." şeklinde konuştu.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.