"Bu geceleri fırsata çevirelim"

"Bu geceleri fırsata çevirelim"

​Regaib Kandili ve mübarek üç aylar münasebetiyle Bitlis Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Çiftçi, bu gibi geceleri fırsata çevrilmesi gerektiğini vurguladı.

Regaib Kandili ve mübarek üç aylar dolayısıyla Bitlis İl Müftülüğü tarafından, Merkez Ulu Camii’nde yatsı namazından sonra mevlit verildi.

Mevlit programına her yaştan çok sayıda vatandaş katıldı. Engelli vatandaşların, tekerlekli sandalyeyle camilere gelmeleri, ibadetin engel tanımadığını bir kez daha gösterdi.

Minarelerden yükselen ezan sesiyle birlikte vatandaşlar camiye akın etti.  Kılınan yatısı namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. İlahiler seslendirilerek, Mevlid-i Şerif okundu. Eller semaya kaldırılarak, ümmetin vahdeti için dualar edildi.  

Programda kısa bir konuşama yapan İl Müftü Yardımcısı Ramazan Çiftçi, Müslümanların bir birinin kanını akıtmaya devam ettiğini hatırlatarak, içinde hayırlı gün ve gecelerin bulunduğu üç ayların iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Çiftçi, “Bu mübarek gün ve gecelerde bol Kur’an okuyacağız. Kur’an-ı anlamak ve yaşamak için okuyoruz. Tefekkür etmek ve eksikliklerimizi görerek gidermek için bu geceleri fırsata çevirelim. Bu gün ümmetin içinde bulunduğu tefrika en büyük tehlikelerden biridir. Sen şu ırktansın, ben bu ırktanım, diyerek ümmet birbirinin kanını akıtıyor. Gençler! En büyük tehlike nefistir. Kötülüğe teşvik eden nefistir. Salih amel ile bir araya gelemeyen nefistir. Onun için ilk planda biz kendi nefsimizle mücadele edeceğiz." dedi. (İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.