Bu ilçede belediye yok mu?

Bu ilçede belediye yok mu?

Ergani'nin İstasyon mahallesinde sokaklar çamur deryasına dönüştüğünden, insanlar bir yana, küçük arçlar bile ilerleyemiyor.

DİYARBAKIR – Ergani’nin İstasyon mahallesi, kış aylarında yağışlar nedeniyle bataklığa dönüşüyor. Ara sokakların yağışlar sonrası kullanılamaz hale geldiği mahallede, vatandaşlar diz boyu çamurdan dolayı kendi evinden çıkmakta güçlük çekiyor.

 

Oluşan çamurdan dolayı taksi ve küçük taşıtlar bu sokaklara giremiyor. Biriken suların göl haline geldiği sokaklar tehlike saçıyor. Bazı vatandaşlar kendi imkânlarıyla sokaklara çakıl taşı dökmek zorunda kaldı.

 

Mahallenin bakımsızlığına tepki gösteren mahalle sakinlerinden Levent Kaya; “Burası belediye tarafından unutulmuş. Adeta terk edilmiş ve görülmüyor. Biriken sular sağlık açısından tehdit oluşturuyor. Belediyenin bu çamura bir çözüm bulması lazım.” dedi.

 

Bazı çocuklar biriken sulara taş atarak oyun oynuyor. Oynayacak bir oyun parkı bile olmayan çocukların, tek oyun alanları olan sokakların bataklığa dönüşmesi ‘Bu ilçede Belediye yok mu?’ sorusunu akıllara getiriyor. (M. Veysi Tosun - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.