Bu insanlık dışı vahşi ve barbarca katliamı yapan ve teşvik edenleri lanetliyorum

Bu insanlık dışı vahşi ve barbarca katliamı yapan ve teşvik edenleri lanetliyorum

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Yeni Zelanda'da haçlı terörüneilişkin açıklamada bulunarak, "Bu insanlık dışı vahşi ve barbarca katliamı yapan ve teşvik edenleri lanetliyorum." dedi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Yeni Zelanda'da haçlı terörü tarafından camilere yapılan katliamları lanetledi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Yeni Zelanda'da 49 kişinin şehid olduğu ve 20'i ağır 48 kişinin de yaralandığı cami saldırılarına ilişkin açıklamada yaptı.

Açıkbaş, "Yeni Zelanda'da iki farklı camide ibadet etmekte olan Müslüman kardeşlerimize yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi. 

"Halepçe katliamının yıl dönümünü büyük bir acıyla yüreğinde yaşayan Müslümanlar olarak böyle bir acının üstüne gelmesi bizleri derinden sarmış ve üzmüştür." diyen Açıkbaş, "Adı İslam düşmanlığı ve ırkçılık olan bu olayın tüm failleri, işbirlikçi ve fitnebazları elbette hak ettikleri cezayı bulacaklardır. Tüm İslam Alemi yaşanan bu tür acı hadiselerden artık ziyadesiyle ders çıkarmalı ve üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir. Elbette sadece İslam dünyası da değil insanlık adına da işlenen bu katliam hangi dine, ırka ve millete bağlı olursa olsun tüm insanlar tarafından görülmesi gereken bir olaydır." ifadelerini kullandı.

"Bu insanlık dışı vahşi ve barbarca katliamı yapan ve teşvik edenleri lanetliyorum"

Bu insanlık dışı vahşi ve barbarca katliamı yapan ve teşvik edenleri lanetlediğini dile getiren Açıkbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu katliamların yapılmasının ana sebebi İslam ümmetinin birlik ve beraberlikten uzak olması ve bazı İslam ülke yöneticilerinin Batı emperyalizmi ile işbirliği yapması nedeniyledir. Batı Haçlı terörizmi bundan faydalanarak Mazlum ve Mustazaf kardeşlerimizi hedef alması kabul edilemez. İslam İşbirliği Teşkilatı bu katliamların önüne geçecek bu katliamlara karşı sessiz kalan Batı Haçlı zihniyetine sahip devletlere karşı siyasi sosyal ekonomik yaptırımlar uygulamalıdır.  Bu vesile ile hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum Başımız sağ olsun."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler