Bu iş burada noktalanması lazım video

Bu iş burada noktalanması lazım video

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım.” dedi.

Cerablus’a başlatılan operasyona ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada, Cerablus’a başlatılan operasyona hakkında konuştu.

Fırat Kalkanı operasyonun bu sabah saat 04.00 itibariyle başladığını hatırlatan Erdoğan, “Şu anda ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak kim varsa bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır. Türkiye'yi bölemeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız. Bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz.”

Türkiye’yi terör örgütlerine destek vermekle suçlayanların işledikleri insanlık suçlarını örtmeye çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi terör örgütlerine, darbecilere karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın kimseden yardım isteme hakları olmayacaktır. Bölgedeki çatışmaları körükleyerek 600 bin insanın hayatını kaybetmesinden sorumlu olanlar bu vebalin altından kalkamayacaklardır. Suriye halkını katletmeyi dünyaya terörle mücadele olarak sunmaya çalışanlar sadece kendilerini kandırıyor.” diye konuştu.

Erdoğan, “Biz 100 yıl öncesini unutmuş olabiliriz ama herkes çok iyi hatırlıyor. Irak, Suriye dediğimiz yerlerin bu ülkenin parçası, orada yaşayanların kardeşimiz olduğu gerçeğine sırtımızı dönemeyiz. Bazılarımız bunu hatırlamasa da karşımızdaki ülkeler bunun farkında. Biz tüm hesapların üzerinde bir hesap, kaderin üzerinde bir kader olduğuna inanıyoruz. Terör örgütleri karşında dimdik duran Türkiye, Suriye kaynaklı tehditlerin de üzerinden gelecektir.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler