“Bu İslam’a karşı açılmış bir savaştır ancak kaybedecekler”

“Bu İslam’a karşı açılmış bir savaştır ancak kaybedecekler”

Avusturya Meclis Genel Kurulunda oy çokluğu ile kabul edilen “İslam Yasa Tasarısı”na tepki gösteren İTTİHAD, Avrupa’nın İslam’a karşı olan savaşının açığa çıktığını belirterek, “İslam’a savaş açan Avrupa bu savaşın altında kalacak” tespitinde bulundu.

Avusturya Meclis Genel Kurulunda oy çokluğu ile kabul edilen ve ülkede yaşayan Müslümanların dini hayatını olumsuz etkilemeye yönelik çıkarılan “İslam Yasa Tasarısı”na tepki gösteren Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Genel Başkan yardımcısı Molla Muhammed Şenlik, atılan bu adımın Avrupa’nın İslam’a karşı olan savaşının ortaya çıkması anlamına geldiğini belirterek, İslam’a savaş açan Avrupa’nın bu savaşın altında kalacağını söyledi.

 

"Avrupa’da İslam’ın yayılması birilerini rahatsız ediyor"

Avusturya‘nın meclisinde onaylattığı “İslam Yasa Tasarısı” nın İslam’a karşı işlenen büyük bir cinayet olduğunu söyleyen İTTİHAD Başkan yardımcısı Molla Muhammed Şenlik, Avusturya’nın bu mantıkla hareket etmesi ve bu adımı atmasının nedeninin, kendilerince İslam’ı yeniden tasarlamak ve istedikleri İslam modelini oluşturma gayreti olduğunu söyledi.

 

 “Gün geçtikçe Avrupa’da İslam yayılıyor”

Bu bakış açısının sadece Avusturya’nın değil bütün Avrupa’nın dine olan bakış açısı olduğundan şüphe edilmemesi gerektiğine de vurgu yapan Molla Şenlik, yıllardır İslamofobi adı altına Avrupa devletlerinin İslam’a ve Müslümanlara karşı fiili bir saldırı içinde olduğunu söyledi.

 

Molla Şenlik, “İslam’a karşı mesafeyi daraltma çalışmaları vardır. Çünkü gün geçtikçe Avrupa’da İslam yayılıyor. İslam ile alakalı hesapları vardı. İslam ülkelerinden Avrupa’ya götürdükleri insanların dinlerini unutturmak istediler.  Ancak bu proje tutmadı. Tam aksine giden Müslümanların Avrupa’yı etkilediği ve Avrupalıların Müslüman olmaya başladığını gören başta Avusturya, Fransa ve Almanya devletleri, bu durumun önüne geçmek için yeni projelere ihtiyaç duymuşlardır. İşte olan da bu. Bu projeler yavaş yavaş yürürlüğe giriyor. Avusturya’da bu denemedir. Sanırım bu proje diğer Avrupa ülkelerinde de çok geçmeden hayata konulacaktır.” şeklinde konuştu.

 

“Avrupa zihniyeti toplumsal hayatta dini devre dışı bırakmıştır”

Avrupa’nın dine farklı bir mantık ile yaklaştığını ve dini kendi emellerine hizmet ettirme çabası içerisine girdiklerini söyleyen Molla Şenlik, Avrupa zihniyetinin dine yararlı olmak, dine hizmet etmek gibi bir dertlerinin olmadığını ve bunu da kabul etmediklerini ifade etti.

 

Molla Şenlik, “Avrupa zihniyetinin dini kendi emelleri için kullanma projeleri vardır. Onlar bu şekilde Hıristiyanlığı tahrip ettiler ve etkisiz hale getirdiler. Avrupa zihniyeti, Ateizim, Laiklik ve Kapitalizm üzerine bina edilerek din devre dışı bırakılmıştır. Müslümanlar, daha ilerici, daha aktif düşünmeye başlayınca ve uygulamaları da toplum tarafından kabul görünce bunu hazmedemediler. Dolayısıyla İslam’a ve Müslümanlara engel olmak için önce saldıracak ardından bunların önüne geçmek için kendilerince dine yeni bir format getirmeye çalışacaklardır.” dedi.

 

“Din, onlarla uyuşursa özgür ve serbesttir ancak onlarla çatışırsa tehlikelidir”

Avrupa’nın dine bakış açısını da değerlendiren Molla Şenlik, Avrupa zihniyetinin, dini kendi gaye ve hedeflerine ulaşmada alet edebildikleri zaman dine serbestlik tanıyabileceklerini söyledi.

 

Molla Şenlik, Avrupa zihniyetinin, dünya görüşleri noktasında kendileri ile çatışan dini bir yapıya hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceklerini ve dini tehlikeli gördüklerini sözlerine ekledi.

 

Batının İslamofobia adını verdikleri proje ile kendilerince İslam dinine çeki düzen vermeye çalıştıklarına değinen Molla Şenlik sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bundan dolayı imamları kendileri tayin edecektir. Oysaki imam dediğimiz şahıslar, Allah’ın dinini olduğu gibi öğrenecek, Müslümanlara namaz kıldıracak, rehberlik yapacak, ibadetlerini öğretecek. Ancak birileri onu eğitecek ve kendi öğretileri doğrultusunda Müslümanların imamı yapacaksa, bu durumda o din Allah’ın dini olmaktan çıkar. Avrupa’nın kendilerine göre uydurmaya çalıştığı bir din haline gelir.”

 

“Özgürlükler ülkesi Avrupa”

Avrupa denildiğinde birilerinin bu ülkeleri hep özgürlükler ülkesi olarak göstermeye çalıştığını ve toplumların da bunu böyle kabullendiğini belirten Molla Şenlik, Avusturya Meclis Genel Kurulunda kabul edilen “İslam Yasa Tasarısı” ile özgürlükler ülkesi, demokrasi yurdu ve eşitliğin koruyucularının gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını söyledi.

 

Molla Şenlik, “Müslümanlar İslami bir etkinlik yaptığında kendi istekleri doğrultusunda değilse buna müsaade etmeyecekler. Müslümanlara, İslami bir etkinlik için onlardan izin isteyecekler ve hatta onlardan etkinliğin metnini isteyecekler, eğer uygun bulmasalar bu etkinliği engelleyecekler. Hatta yasaklayacaklar. İzin almış bile olsa etkinlik esnasında bunu durdurma yetkisi bakanlar kuruluna verilmiş olacak. Tüm bunlar gösteriyor ki Avrupa bundan sonra Müslümanları sıkıntıya sokmak için her yolu deneyecek.” dedi.

 

 “Bu İslam’a karşı açılmış bir savaştır ancak kaybedecekler”

Avrupa’nın Müslümanlara özgürlük hakkı tanımadığı ve bundan sonrada böyle bir niyetinin olmadığını belirten Molla Şenlik, Avrupa da hakların her insana aynı oranda uygulanmadığını, yasalarda ki mevcut hakların kendilerince belirtilen çerçeve dahilinde kullanmasına müsaade ettiğine vurgu yaptı.

 

Molla Şenlik, “Avusturya’dan sonra Fransa ve Almanya’da benzeri gelişmeler olacak. Zaten Müslümanları tahkir ediyorlar. Yasadan öncede camiler kundaklandı. Kimi yerlerde minareleri yıktılar. Kimi yerlerde domuz portresini götürüp cami duvarına çiziyorlar. Tahkir edici sloganlar yazıyorlar. Bu İslam’a karşı açılmış bir savaştır. Ancak kaybedecekler.” dedi.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.