"Bu kadar İslam ülkesi dururken Amerika ile ne işimiz var?"

"Bu kadar İslam ülkesi dururken Amerika ile ne işimiz var?"

Türkiye'nin ABD ile ilişkilerini koparması gerektiğini belirten Diyarbakırlılar, İslam ülkeleriyle iş birliği yapılmasının faydalı olacağını söylediler.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik sonucu karşılıklı kaldırılan vizelerle ilgili görüşlerini paylaşan Diyarbakırlılar, ABD'den hiçbir zaman dost olmayacağını söyleyerek, ilişkilerin tamamen kesilmesini istediklerini belirttiler.

Türkiye'nin, Batılı ülkelerle her türlü ilişkiyi kesip, İslam ülkeleriyle bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, ABD'ye ait askeri üssün kapatılmasını istediler.

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin gerildiğini hatırlatan Şifa Pörsük, "Herhalde bir konsolosluk çalışanının gözaltına alınması ile alakalı bir problem oldu. Baktığımız zaman bu, Amerika ile Türkiye arasındaki ilişkiyi geriyor. Türkiye, böyle bir yere dayanacağını bilmiyor muydu? Kim Türkiye'nin yerinde olsa kendi ulusal güvenliğini tehlikeye sokacak bir şeye müdahale etmek ister? Türkiye haklı bir noktada müdahale etti. Tabi, bu durumun sancıları olacak. İnşallah kazasız, belasız atlatılır. İncirlik'ten kalkan uçaklarla Suriye'de birçok masum sivil insanın kanı dökülüyor. Benim açımdan orası kapatılırsa iyi olur." dedi.

"İslam ülkeleriyle hareket etmek lazım"

ABD'nin, kendi menfaati uğruna her zaman İslam ülkelerini kana buladığını belirten Furkan Uçar, şunları söyledi: "Amerika ve Rusya hiçbir zaman Türkiye'ye dost olmadı. Bunlar, menfaatleri doğrultusunda hareket ederler. Amerika ile hiçbir zaman dost olunmaması gerekiyor. Ona göre çok tedbirli olmamız, ferasetle bakmamız lazım. Amerika ile diplomatik ve diğer tüm ilişkileri kesmek, İslam ülkeleriyle hareket etmek lazım."

"Bu kadar İslam ülkesi dururken Amerika ile ne işimiz var?"

Türkiye'nin İslam ülkeleriyle iş birliğini geliştirmesi gerektiğini dile getiren Abdullah Abrak, "İnşallah böylesi daha hayırlı oldu. Çünkü Amerika bizim hiçbir zaman ne dostumuz olmuştur ne de Türkiye'nin menfaatlerini göz önünde bulunduran bir ülke olmuştur. Bence hiçbir şekilde Amerika ile ilişkilerimizin olmaması lazım. Bu kadar İslam ülkeleri dururken Amerika ile ne işimiz var?" ifadelerini kullandı.

ABD ile ilişkilerin kopartılması durumunun önemli olduğunu belirten Mehmet Gezici de Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nün kapatılması gerektiğini vurguladı.

Irak Kürdistan Bölgesi'nin Duhok iline bağlı Zaxo'dan Diyarbakır'a gelen Cevher Guli ise "Vize krizini başlatan taraf ABD'dir. Bu tür uygulamalar, iki ülkenin ilişkilerinin koptuğunun işaretidir. Bana kalırsa o benden ilişkisini kopartıyorsa ben de kopartırım. Tabi, bu sürekli böyle devam etmez. Çünkü Türkiye'de Amerika üsleri olduğunu çoktan biliyorum. Biz Irak Kürdistanı olarak, Türkiye, İran, Irak ve Suriye ile kardeşiz. Bundan dolayı birbirimizle iyi geçinip güzel şeyler yapmalıyız. Bundan dolayı yöneticilerimiz birbirlerine el verip, dayanışma içine girmelidirler." şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, Mehmet Çelik - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler