"Bu karar siyasi kaygılarla alınmış tam bir sorumsuzluk örneğidir"

"Bu karar siyasi kaygılarla alınmış tam bir sorumsuzluk örneğidir"

Başbakanlık, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'le ilgili kararının, siyasi kaygılarla alınmış tam bir sorumsuzluk örneği olduğunu belirtti.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, Trump'ın bu kararının Türkiye'ye göre yok hükmünde olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Bu karar, Filistin-İsrail barış çabalarına ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. Bu kararla bölgede Pandora'nın kutusu açılmıştır. Filistin ve Ortadoğu barışını kökten ortadan kaldıracak bu karar, siyasi kaygılarla alınmış tam bir sorumsuzluk örneğidir. Bu kararı alanları şiddetle kınıyorum. Her zaman olduğu gibi, Mescid-i Aksa başta olmak üzere, Kudüs'ün bütün kutsal mekânlarının statüsüne saygı gösterilmesi, emrivakiler yapılmaması hayati önemi haizdir." denildi.

Türkiye'nin, dönem başkanı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'ni 13 Aralık itibarıyla toplamaya karar verdiğinin bildirildiği açıklamada, İslam dünyasının liderleriyle bu konunun bütün boyutlarıyla istişare edilerek, atılması gereken mukabil adımların kararlaştırılacağı ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.