Bu karar, Surların korunmasına önemli katkılar sunacak

Bu karar, Surların korunmasına önemli katkılar sunacak

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasının Surlar ile Hevsel Bahçeleri’nin korunmasına çok önemli katkılar sunacağını söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Almanya’nın Bonn kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) 39’uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Vali Aksoy, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için titiz çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Surların ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO’ya alınması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Vali Aksoy, “Hayırlı sonuçlara vesile olacağına inandığım bu sürecin Diyarbakır’ın uluslararası platformlarda tanıtılmasına, surlar ile Hevsel Bahçeleri’nin korunmasına ve ilimize turizm yatırımlarının sağlanmasına çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.