“Bu katliamın izahı olamaz”

“Bu katliamın izahı olamaz”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında PKK’nin bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden Tanışık köyünden 13 k

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında PKK’nin bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden Tanışık köyünden 13 kişinin cenaze merasimine katılarak taziyelerini iletti. Cenaze merasiminde birer konuşma yapan Ala, Yılmaz ve Eker PKK’nin katliamını lanetledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, patlamada hayatını kaybedenler için Tanışık köyünde kılınan cenaze namazının ardından Tanışık Köyü Yas Evi’nde açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı katliam olarak niteleyen İçişleri Bakanı Ala, “Bugün, terör saldırısıyla hunharca katledilen bizim de daha önceden tanıdığımız, bildiğimiz, ülkesini seven, memleketi için çalışan vatandaşlarımızın kardeşlerimizin taziyesi için ve cenaze merasimi için buradayız.” diyerek hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Terörün dini ve etnik kimliğinin olmadığına vurgu yapan Ala, “Kimse, bizim insanlarımıza bu kadar hunharca saldırarak arkada kalanları  yıldıracağını sanmasın. Biz burada birlikte mücadele ettik ülkeyi kurarken. Şimdi de bu ülkeyi parçalamak yok etmek isteyenlere karşı  yine topyekûn mücadele ediyoruz.” dedi.

“Bunların siyasi uzantıları sanki bazı ilkeleri gözetiyorlarmış gibi propaganda yapıyorlar”

Terörün hiçbir ilke gözetmediğini söyleyen Ala, isim vermeden HDP’yi eleştirdi. Ala şöyle konuştu: “Bunların siyasi destekçileri yada uzantıları zaman zaman sanki bazı ilkeleri gözetiyorlarmış gibi propaganda yapıyorlar. Milletimize yalan söyleme cüretini gösteriyorlar. Onu açığı çıkarmak için söylüyorum. Diyarbakır’ın yanı başında çiftçi, en ufak  bir huzursuzluk çıkarmamış, kimsenin elinden dilinden zarar görmediği evlatlarını, memleket için yetiştirene vefakar ve cefakarlık içeresinde ellerinden geleni yapan insanımıza, vatandaşımıza hunharca katliam yapılıyor. Onların hepsi bizim şehidimizdir, onları rahmetle anıyorum.”

“Bir sözleri varsa dönüp bu topluma değil dağdaki bu katliamları yapanlara söylesinler”

Yapılan katliamın  hiçbir izahını olmadığını söyleyen Ala, “İnsanımız tarlasında bahçesinde. Ne izahı olabilir, gelip de buraya bomba yüklü araçla girip ve patlatmak ve bu kadar insanımızı katletmek. Bu nasıl izah edilebilir? Ama izah etmeye çalışanlara söyleyeceğim şey şu: Susun bari! Ve bir sözleri varsa dönüp bu topluma değil dağdaki bu katliamları yapan, ülkeye bu kadar zarar verenlere söylesinler. Eşkiyalık yapanlara söylesinler. Teröristlik yapanlara söylesinler ki bir faydası olsun.” diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da taziye dileklerini ileterek yapılan menfur saldırıyı lanetledi. Yılmaz, “Bu saldırı bir kez daha gösteriyor ki, terör en büyük zararı bu bölgemizde yaşayan insanlara veriyor. 79 milyon insana da zarar veriyor ama en büyük zararı da aslında Diyarbakır’a bu bölgede yaşayan insanlarımıza veriyor. Bölgenin normalleşmesini istemiyorlar. Halkın huzur içinde yaşamasını çoluk çocuğunu geleceğe hazırlamasını istemiyorlar. Her fırsatta yaptıkları terör saldırılarıyla Bu bölgedeki sosyal, ekonomik hayata darbe vuruyorlar. Ancak hiçbir zaman başaramayacaklar.” dedi.

“Hangi lanet olayı yaparsa yapsın bunun üstünü örtme gayreti içine giriyor”

PKK’nin yaptığı her katliamı örtbas etmeye çalıştığına dikkat çeken Yılmaz, “Bu olaylar gösterdi ki terörün insana ne yasal ne de ahlaki en küçük bir saygısı yok. Bu örgütün bir propaganda makinası var. Hangi lanet ve menfur olayı yaparsa yapsın, bir propaganda ile bunun üstünü örtme gayreti içine giriyor. Ama gerçekler, hakikatler de ortada. Hiçbir propaganda hakikatten daha güçlü olamaz. Burada bunun insanlarımızın vicdanlarında gerekli karşılığı bulacağına ben yürekten inanıyorum. Tabi güvenlik güçlerimiz, bu hadiselerin peşini bırakmayacaklar, adaletin önüne çıkarmak için tüm gayretlerini sarf edecekler.” şeklinde konuştu.

“Bu düşünceyi bu anlayışı bu zihniyeti lanetliyoruz”

Patlayıcı yüklü kamyonun PKK’nin uzaktan patlatması sonucu oluştuğuna vurgu yapan Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Biz bu düşünceyi bu anlayışı bu zihniyeti lanetliyoruz. Ne Kürt’e ne Türk’e  ne hiç kimseye hiçbir faydası  olmayan, başkalarına sadece taşeronluk yapan bu karanlık zihniyeti açıkça lanetliyoruz. Ve herkesten de insanlık onuruna sahip çıkıldığını iddia eden herkesten de bu tavrı ortaya koymaları bekliyoruz.” diyerek acılı ailelere ve yakınlarına taziye dileklerini sundu. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel- İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.