Bu kez darbeler ezanı değil ezanlar darbeyi susturdu

Bu kez darbeler ezanı değil ezanlar darbeyi susturdu

15 Temmuz darbe girişimi esnasında okunan ezan ve salâların önemine değinen ilahiyatçılar, daha önceki darbe girişimlerinde ezanların, salâların susturulduğunu ancak 15 Temmuz'da darbe girişiminde bu durumun tam tersine döndüğünü belirttiler.

15 Temmuz gecesi ABD destekli darbe girişiminde okudukları salâlarla millete manevi destek veren müezzinler, darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde de Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar sala okudu. FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen salaların aynı saatte yeninden okunmasıyla vatandaşlar, aynı iman ve kardeşlik heyecanını yeniden yaşadı.

15 Temmuz'un üçüncü yıldönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" başlığıyla düzenlenen programlar kapsamında 90 bin camide salâ okutuldu. Türkiye genlindeki tüm cami ve minarelerin ışıkları ise sabaha kadar açık tutulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar gereği, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü münasabetiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de tüm camilerde salalar okundu.

15 Temmuz 2019 Pazartesi gününü 17 Temmuz Salı gününe bağlayan gece saat 00.13'te Türkiye'deki 90 bin camide eş zamanlı olarak salâ okundu. Gaziantep'te de Ulu Camii başta olmak üzere kentteki tüm camilerde eş zamanlı salâ okundu. Büyük bir manevi coşkunun yaşandığı dakikalarda 7'den 70'e milyonlarca insan dua ederek 251 insanımızı hunharca katleden FETÖ'ye bir kez daha lanet yağdırdı.

Etkinliklerin düzenlendiği 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda da salâ okundu. ​15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Gaziantep'te ilk salâyı okuyan Ulu Cami İmam Hatibi İlahiyatçı Ahmet Hüsrev Tunçer, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, darbe girişimi gecesi camilerde okunan salaların halka sükûnet, güç ve kuvvet verip, maneviyat aşıladığını söyledi.

Okunan salâların milletin darbecilere karşı durmasında büyük bir rol aldığını belirten Tunçer, o gece vatandaşların ezan ve salalardan sonra darbecilerin hesap etmediği bir şekilde sokaklara çıktığını ve kurşunların, tankların önüne geçtiğini belirterek, halkın darbeye kalkışanlara Allah'ın yardımı ile darbe yaptığını belirtti.

Tunçer, "Bundan 3 yıl önce malumunuz Türkiye'mize bir hain darbe girişiminde bulunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'mız da o gece saat 00.13'te tüm camilerimizde salâların okunması konusunda tüm illerdeki 90 bin camimize talimat verdi. Tüm illerde olduğu gibi Gaziantep'te de biz, camiye gelerek salâlarımızı okuduk." dedi.

"15 Temmuz darbe girişimini susturan, durduran ezanlarımız ve salalarımız olmuştur." diyen Tunçer,

"Bu darbe girişiminin daha önceki darbe girişimlerinde bir farklılığı vardı. Daha önceki darbelerde ve darbe girişimlerinde ezanlar ve salalar susturulurdu ve camiler kapatılırdı. Elhamdülillah 15 Temmuz hain darbe girişiminde çok büyük bir farklılık ve büyük bir değişiklik oldu. Bütün camilerimiz sabaha kadar açık kaldı. Camilerden salalar ve ezanlar okundu. Camilerde ezanlar, Kur'an-ı Kerimler, Yasin-i Şerifler ve Fetih sureleri okundu. Meydanlarda ve camilerde sabaha kadar hatimler okundu. Bundan dolayı Rabbimize hamd ediyoruz. Rabbim bir daha bugünleri bizlere göstermesin, Rabbim hainlere ve bu vatan, bayrak ve ezan hainlerine bir daha inşallah fırsat vermesin." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.