Bu köylüler ne yapacak?

Bu köylüler ne yapacak?

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Baltacı köyü sakinleri, Bayındırlık ve İskân Evleri Müdürlüğü tarafından yapılan 'Afet Evleri'nin parasının kendilerinden tahsis edileceğini iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

DİYARBAKIR - Dicle (Piran) ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan 126 hanelik Baltacı (Kufarb) köyü sakinleri, Bayındırlık ve İskân Evleri Müdürlüğü tarafından yapılan Afet evlerinin parasının kendilerinden tahsis edileceğini iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

 

Köylerinin dağın eteğinde kurulduğunu ve kayaların düşme tehlikesi olduğunu, bunun içinde Bayındırlık ve İskân Evleri Müdürlüğü tarafından yapılan 65 hanenin eksik yapıldığını, kendilerinden 21 bin lira para istendiğini dile getiren köylüler, mağdur edildiklerini iddia ettiler.

 

Bayındırlık ve İskân Evleri Müdürlüğü'ne dilekçe verdiğini ama dilekçelerinin cevapsız kaldığını dile getiren Köy Muhtarı Ubeyd Ömür, "Bayındırlık ve İskân Evleri Müdürlüğü, yaklaşık 25 bin lira ile aldığımız arsalara yaptığı evler için bizden 21 bin lira para istiyor. Durumun böyle olduğunu bilseydik yaptırmazdık" ifadelerini kullandı.

 

Eski köylerinde cami olduğunu dile getiren Ömür, "Yeni yapılan köyün projesinde cami görünüyordu. Ama kimse yapmadı. Biz köylüler kendi aramızda para biriktirerek yapmaya çalışıyoruz" dedi.

 

Yaklaşık 50 yıldır Baltacı Köyünde ikamet ettiğini söyleyen Mehmet Binbir, "Tepelerden kayalar kayıyordu, köyün üzerine geliyordu. Bizde köyün aşağısından 3 adet tarla aldık. Sonra yetkililer gelip evleri yaptı ama eksik bıraktılar. Camimiz vardı, yapmadılar. Çevre düzenlemesi yok, muhtarımız hep dilekçe veriyor, hep gelip yapacağız diyorlar ama yapmıyorlar, bizi kandırıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

"Kendi paramızla tarla aldık üzerine gelip ev yaptılar. Şimdi o evler için 21 bin TL geri istiyorlar" diyen Binbir, "Köye dört duvar yapıp gittiler. Sonra da gelip bizden 21 bin TL istiyorlar. Bu parayı nasıl vereceğiz, yetkililerin bize yardım etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Asana - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler