Bu markette para yerine dua geçiyor

Bu markette para yerine dua geçiyor

Gaziantep'te “Sosyal Yardım” projesi kapsamında açılan sosyal markette, ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine verilen kartlarla sosyal markette gönüllerince alış veriş yapabilmenin sevincini yaşıyor.

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından “Sosyal Yardım” projesi kapsamında açılan sosyal marketi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte ziyaret eden AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ali Şahin ve Mehmet Erdoğan, vatandaşlarla sohbet ettiler.

Milletvekillerine sosyal market ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu markette paranın değil duanın geçtiğini söyledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti milletvekilleri paranın yerine duanın geçtiği bir marketi ziyaret ettiklerini belirterek, sosyal belediyecilik anlamında çok güzel bir çalışma ortaya konulduğunu dile getirdiler.

Milletvekili Mehmet Erdoğan, paranın geçmediği marketi ziyaret ettiklerini belirterek, Şahinbey Belediyemiz dar gelirli vatandaşlarımıza çok güzel bir hizmet sunmuş. Bir ailenin ihtiyaç duyabileceği tüm malzemeler bu markette mevcut. Buraya gelen vatandaşlarımız puanlama sistemiyle alışverişlerini yapıp, ihtiyaç duyduğu malzemeleri piyasada satılan ürünlerden daha uygun fiyata alabiliyorlar. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu tarafından verilen bu hizmet tamda sosyal belediyecilik dediğimiz olayı anlatıyor. Buraya gelen vatandaşlarımızla sohbet ettik. Verilen bu hizmetten son derece memnunlar. Çok iyi düşünülmüş ve ihtiyaç duyulan malzemelerin alınabileceği bir sistem kurulmuş. En önemlisi de burada para ödemiyorsun sadece dua ediyorsun. Bu markette dua geçerli. Bu hizmetleri sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Ali Şahin de “Dünyanın birçok ülkesini gezdim. Ancak ilk kez her şeyin ücretsiz alındığı ve sadece duanın geçerli olduğu bir marketi ziyaret ettik. Bu hizmeti garibin, gurabanın hizmetine sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Eminim ki bu uygulama sadece Gaziantep’le sınırlı kalmayacaktır. Örnek, model teşkil eden bu uygulama dünyanın farklı ülkelerinde ki belediyeler ve farklı sivil toplum kuruluşları tarafından hayata geçirilecek bir proje şeklinde algılanacaktır. İstikrar devam ederse ve sadece Allah’tan korkan kişiler iş başına geçerse işte böyle güzel uygulamalarla karşılaşıyoruz. Ama Allah’tan korkmayan insanlar işin başına geçtiğinde ise kıtlıklarla, yokluklarla ve kuyruklarla karşılaşıyoruz. Bundan 16 yıl önce insanların bırakın böyle marketlerden dua ile alışveriş yapmasını paraları ile ekmek, yağ kuyruğuna girerlerdi. Ama geçen süre içerisinde insanlar bırakın parayı, ücretsiz olarak gelip bu tür marketlerden alış veriş yapabiliyorlar. Böyle bir Türkiye’yi inşa eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, böyle bir mağazayı hayata geçiren Mehmet Tahmazoğlu Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.