"Bu milletin imamıyla, inanç değerleriyle alay etmeyin"

"Bu milletin imamıyla, inanç değerleriyle alay etmeyin"

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Mersin Şubesi, bir TV kanalında yayınlanan Kelebek adlı dizide, 'İmam Remzi' karakteriyle her karaktere giren din grevlilerini yansıtmasını, yazılı bir açıklamayla kınadı.

MERSİN- Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet Sen) Mersin Şubesi, bir TV kanalında yayınlanan Kelebek adlı dizide, ‘İmam Remzi’ karakteriyle her kılığa giren sahte imam tiplemesini, din grevlilerini  aşağıladığı gerekçesiyle, din görevlileri adına yazılı bir açıklamayla kınadı.


 

Diyanet Sen Mersin Şubesi Başkanı Ahmet Görgülü imzasıyla yayınlanan  açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


 

"Kertenkele dizisindeki ‘İmam Remzi’ karakteriyle,  'sahte imam' tiplemesi ile verilmek istenen mesaj, toplumsal saygınlığı olan din görevlilerimizi ve tüm   Diyanet Camiamızı üzmüş, rencide etmiştir.


Gerek sendikalarımızdan  ve gerek Diyanet İşleri Başkanlığımızdan basın açıklamalarıyla dizideki imam karakterine tepki gösterilmesine rağmen, ATV  yayın grubunun, 2 Kasım Pazar günü saat13 :30 da, aynı dizinin geçmiş bölümlerini tekrar yayına koyması,  bu TV kanalının yetkiliklilerinin, Diyanet camiası  ve halkımızın  tepkilerini  dikkate almama aymazlığını sürdürmeye devam ettiğini göstermektedir.


Hepimiz insanız hata yapabiliriz ancak, yapılan hatanın hatırlatılmasına  rağmen, gelen tepkilere aldırış etmeden,  bunda ısrar etmenin altında başka sebepler aramamıza bizi sevk etmektedir.


Malum kanalın sorumluları ! Ey yetkilileri ! Sizlere bir kez daha seslenmek istiyoruz.
Bu dizide gösterdiğiniz sahtekârı,  her kılığa , her  role giren  kişinin sırtındaki, din görevlilerimizin Müslüman halkımıza camilerimizde namaz kıldırırken giydikleri sarık ve cübbesini çıkartın,  sonra  da hangi maskaralığı yapacaksanız, yaptıracaksanız yapın.Bu milletin imamıyla, inanç değerleriyle, kıyafetiyle alay etmeyin.
ATV TV yetkililerini  daha duyarlı yayıncılık yapmaya, halkımızı bu kanalı izlememeye, inançlı insanlarımızı ATV kanalına reklamlarını verirken, bir kez daha düşünmeye, din görevlilerimizi  444 11 78  numaralı telefondan RTÜK’e şikayet etmelerini, ayrıca   0212 647 20 20  numaralı telefondan ATV’yi arayarak tepkilerini göstermeye davet ediyoruz.”


 

Söz konusu dizideki sahte imam tiplemesi ile ilgili olarak,  Diyanet İşleri Başkanlığı da, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu basın açıklamasıyla  sert bir dille kınamıştı.   (İLKHA)         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler