BÜ Öğrenci Konseyi ODTÜ'deki saldırıyı kınadı

BÜ Öğrenci Konseyi ODTÜ'deki saldırıyı kınadı

Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi, ODTÜ yerleşkesinde İslami bir programa katılmak isteyen öğrencilere yapılan saldırıyı kınadı.

Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Öğrenci Kulüpleri, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla ODTÜ`de düzenlenen İslami programa katılmak isteyen başörtülü öğrencilere yönelik yaşanan saldırıları kınadı.

ODTÜ yerleşkesindeki camide düzenlenen bir etkinliğe katılmak isteyen türbanlı öğrencilere yönelik saldırıya bir tepki de Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı ile öğrenci kulüplerinin bulunduğu öğrenci kuruluşları, saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Artar tarafından okunan açıklamada, “İnanç değerlerimize tahammül etmeyen marjinal birkaç grubun yaptıkları bu eylem kabul edilemez. ODTÜ’deki dini bir etkinliğe katılan öğrencilere yapılan saldırı, özellikle de türbanlı öğrencilerin hedef alınarak yapılan saldırı tahammülsüzlük örneğidir. ODTÜ gibi özgürlüklerin beşiği olan bir üniversitenin yerleşkesinde bu tür eylemlerin olması üniversiteye zarar vermektedir.” dedi.

“İslami değerlere yapılan saldırılar kabul edilemez”

Herkesin yaşanan bu saldırılar karşısında tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Artar,  “Bu saldırı İslami değerlere sahip insanlara yapılmış bir saldırıdır. İslami değerlere yapılan saldırılar kabul edilemez.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.