Bu olay ikinci bir Charlie Hebdo vakasıdır

Bu olay ikinci bir Charlie Hebdo vakasıdır

Emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında Kur’an-ı Kerim’e hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava, takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

Kur’an-ı Kerim’e ‘Arap yasası’ diyerek hakaret eden Balyoz Davası sanıklarından Emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında Avukat Ercan Ezgin’in müşteki sıfatıyla yaptığı suç duyurusu sonrası açılan dava, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlikle sonuçlandı.

Verilen kararla ilgili olarak değerlendirmede bulunan davacı Av. Ercan Ezgin, karara itiraz edeceğini belirterek, ‘Kur’an-ı Kerim’e hakaret etmek serbest mi?’ dedi ve verilen karara tepki gösterdi.

“Asla kabul edilecek bir karar değil”

Çetin Doğan hakkında verilen takipsizlik kararının, ikinci Charlie Hebdo vakası olduğunu vurgulayan Ezgin, “Savcılık gerekçesinde, ‘söylemin aşağılama olmadığını, kişinin kendi inancını belirttiğini, ortada bir hakaret bulunmadığını’ belirterek, kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiştir. Bu karar asla kabul edilecek bir karar değildir. Çetin Doğan'ın beyanları ve hakkında takipsizlik verilmesi, ikinci bir Charlie Hebdo vakasıdır.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim’e hakaret etmek artık serbest mi olacak?”

Söz konusu kararı hiçbir zaman kabullenmeyeceklerini ifade eden Ezgin, şunları kaydetti:

“Kur’an-ı Kerime ‘Arap yasası’ demek, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde açıklanmış bir eleştiriden ziyade, kutsal kitabımıza yönelik haksız ve incitici aşağılama kastı taşıdığı açıktır. Kur’an-ı Kerim’e hakaret etmek artık serbest mi olacak? Söz konusu kararı asla kabul etmiyoruz ve hakkındaki itiraz hakkımızı da kullanacağız.” (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.