"Bu olayın sorumlusu da birebir BDP'dir"

"Bu olayın sorumlusu da birebir BDP'dir"

Dün akşam saatlerinde kaçırılan Hür Dava Partisi Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan'ın arabası Kırkpınar köyünde bulundu.

DİYARBAKIR - Dün akşam saatlerinde kaçırılan Hür Dava Partisi Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan'ın arabası Kırkpınar köyünde bulundu.

 

PKK tarafından kaçırıldığı tahmin edilen Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan'ın, kullandığı minibüsü, Dicle'nin Kırkpınar köyünde bulunduğunu belirten Ercan Alpaslan'ın kardeşi Ferhat Alpaslan, aracın incelenmek üzere jandarma komutanlığına götürüldüğünü söyledi.

 

Kaçırılma olayı ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Alparslan'ın kardeşi Ferhat Alparslan, dün akşam saatlerinde abisinin kendisin telefonla aradığını ve PKK'liler tarafından kaçırıldığını söylediğini belirtti.

 

"Bu olayın sorumlusu da birebir BDP’dir"

Alpaslan, " Dün akşam abim beni arayıp, ‘Ben PKK’lıların elindeyim beni götürüyorlar, durumum iyidir’ dedikten sonra telefonu kapattı, ondan sonra hiçbir şekilde haber alamadık. olay yerine gittiğimizde eşyalarını arabadan atmışlar arabayla beraber gitmiştiler. Dünden beridir hiçbir haber alamıyoruz. Abim kesinlikle yanlış bir iş yapmadı. Bu olayın sorumlusu da birebir BDP’dir. BDP bu yükün altından kesinlikle kalkamaz.” ifadelerini kullandı.

 

Bu olayın peşini bırakmayacaklarını ifade eden Alpaslan, bu güne kadar sürekli olarak kendilerine gelen saldırılara karşı halkın zarar görmemesi için sabrettiklerini söyledi.

 

"Biz onların Marksist, Leninist zihniyetlerini kabul etmek zorunda değiliz"

Alpaslan, "Ama biz sabrettikçe onlar canavarlaşıyor. BDP/PKK’nın yaptıklarına sabır taşı bile olsa dayanmaz. Bundan sonra olacakların sorumlusu BDP ’dir. Bu bölgede onlara ses çıkarmıyorsak korktuğumuzdan değildir. Biz onların Marksist, Leninist zihniyetlerini kabul etmek zorunda değiliz. Biz Müslüman’ız ve Müslümanlığımızı da sonuna kadar yaşayacağız.” dedi.

 

"Kesinlikle geri adım atmayacağız.”

Kürt halkının artık uyandığını ve başkalarının dayattıklarına boyun eğmenin vaktinin çoktan geçtiğini söyleyen Alpaslan, "Bu uğurda malımız ve canımız da gitse biz kesinlikle geri adım atmıyoruz ve abimin hemen  geri bırakılmasını istiyoruz. Bu bölgede adamlar kendilerini tek güç olarak görüyorlar, halbuki onlar bu bölgede azınlığın bir temsilcisidir. Geçmişte PKK’nin yaptıklarına kimse cesaret edip karşı koyamıyordu fakat halkımız bugün uyanmış bir durumda.  Marksist, Leninist bir düşüncenin silinip atılmasına kadar biz mücadelemize devam edeceğiz, kesinlikle geri adım atmayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

" Oğlum sadece namaz kılıp ailesinin rızkı peşinde koşuyor"

Oğlu kaçırıldığında beri sürekli ağladığını ve oğlunun bir an evvel serbest bırakılması çağrısında bulunan Anne Azize Alparslan,  oğlunun bu güne kadar hiç kimseye karışmadığını zarar vermediğini söyledi.

 

Azize ana, "kimsenin malında işinde gözü yok oğlumun. Neden benim çocuğumu kaçırıyorlar.?  Oğlum sadece namaz kılıp ailesinin rızkı peşinde koşuyor. Benim çocuğumu getirsinler başka hiçbir şey istemiyorum" dedi.

"Çocuklarım babalarını istiyorlar"

Kaçırılan İlçe Başkanı'nın eşi Fatma Alpaslan ise 6 tane çocuğunun olduğunu, eşinin kaçırıldığından bu yana çocuklarının sürekli ağladıklarını söyleyerek, kocasını kaçıranlara adeta isyan etti.

 

Fatma Alpaslan, "Kocamın kimseye zararı yoktu kendi işinde, gücündeydi. 6 çocuğumla birlikte öylece kalakalmışım, çocuklarım babalarını istiyorlar. Çocuklarım, eşimin kaçırıldığını duyduklarından bu yana sürekli ağlıyorlar bende onları susturmaya çalışıyorum ama olmuyor. Yeter artık eşimi bıraksınlar." ifadelerini kullandı.

 

Alparslan'ın çocukları ise babalarını çok özlediklerini ve bir an önce gelmesini istediklerini dile getirdiler. ( Ali Adiyaman  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.