Bu proje ile çocukları sokak kültüründen koruyorlar video

Bu proje ile çocukları sokak kültüründen koruyorlar video

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinin mahalle sakinleri tarafından uygulamaya konulan projeyle çocuklar kötü alışkanlıklara karşı eğitiliyor.

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinin Yavuz Selim Mahallesi sakinleri çocukları sokağa terk etmemek amacıyla Çocuklarla Muhabbet programı başlattı. Kendi imkânlarını kullanarak mahalledeki çocukları bir arada toplayan mahalle sakinleri, çeşitli eğitimler vererek çocukların zamanlarını verimli geçirmelerini sağlıyorlar.

Yavuz Selim İlk Öğretim Okulu müdürlüğünün kendilerine verdiği sıra ve masalar ve çevre esnaflarının da destekleriyle böyle bir uygulamaya giriştiklerini aktaran Veteriner İrfan Polat “Sağ olsun müdür bey bizi kırmayıp emanet sıra ve masalar bize verdi. Ayrıca çevredeki esnaflar da maddi-manevi destekte bulundular.” ifadelerini kullandı.

Mülk Suresinin 2. ayeti ışığında hareket ettiklerini dile getiren Polat, “Allah'u Teala, hangimiz daha güzel işleri yapar diye ölümü ve hayatı yaratmıştır. Biz de bu emir doğrultusunda Allah’ın güzel lütuflarına kavuşmak için elimizden geleni yapmaya koyulduk. Çocukları sokaklara terk etmemek ve onlara verimli zaman geçirmelerini sağlamak için onları bir arada topladık. Onlara çeşitli dersler verip onlarla muhabbet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çocuklara çeşitli eğitimler verdiklerini kaydeden Tuncay Arslan, “Beraber oyun oynayıp beraber film izliyoruz. Anne-babaya saygı, arkadaş ortamında nasıl davranılacağı ve konuşma adabı gibi eğitimler veriyoruz. Bunun yanında karakter eğitimi, konuşma tarzı derslerini de çocuklara veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Duygularını anlatan çocuklar ise gayet iyi eğlendiklerini ve güzel zaman geçirdiklerini aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.