"Bu Ramazan Yusufîlerin cezaevlerindeki son iftarları olsun"

"Bu Ramazan Yusufîlerin cezaevlerindeki son iftarları olsun"

İftar programında buluşan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların aileleri, Ramazan’ın Yusufîlerin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundular.

Adana 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi, İslamî faaliyetlerinden dolayı onlarca yıldır cezaevlerinde olan mahkûmların ailelerine yönelik iftar programı düzenledi. Çeyrek asra yaklaşan bu zulmün artık son bulmasını isteyen Yusufî mahkumların aileleri, “Bu Ramazan Yusufîlerin cezaevlerindeki son iftarları olsun.”diye temennide bulundular.

İnisiyatifin özel bir lokantada düzenlediği iftar programına mahkûm ailelerinden yaklaşık 50 kişi katıldı. İftar öncesi sohbet etme imkânı bulan mahkûm eşleri, çocukları, anneleri, babaları ve kardeşlerinin birbirlerine sabır tavsiyelerinde bulunması dikkat çekti.

“Mahkum aileleri en az Yusufiler kadar sıkıntı çekmekte”

Programın düzenlenmesine maddi manevi destek veren Adana Umut Kervanı Derneği Başkanı Abidin Serin, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların onlarca yıldır cezaevinde zulmen tutulduğunu söyledi. Çeyrek asrı bulan bu zulme sadece mahkumların maruz bırakılmadığını dile getiren Serin, ailelerin de en az Yusufiler kadar sıkıntı çektiğine işaret etti.

Yusufilerin aileleri ile dayanışma amaçlı iftar programında buluştuklarını belirten Serin, “Bu insanlar, yaklaşık 20 senedir ailelerinden mahrum, ailelerinden uzak cezaevlerindeler. Bu insanların mağdur edildiklerini Cumhurbaşkanı da, Başbakan da Adalet Bakanı da dile getirdi. Artık bu hasret son bulsun. Bu Yusufîlerin cezaevlerindeki son Ramazanları olsun” dedi.

“Çeyrek asırdır zindanlarda olan kardeşlerimizin hasreti, yokluğu, hüzünle dağlanmakta”

İftar programına katılan HÜDA PAR GİK Üyesi Salih Demir de 28 Şubat ve FETÖ yargısı zulmünün bir an önce bitirilmesi gerektiğine değindi. Demir, “Rahmetin sağanak sağanak yağdığı şu mübarek Ramazan ayında buruk bir iftarı yaşayacağız. Çeyrek asırdır zindanlarda olan kardeşlerimizin hasreti, yokluğu, hüzünle dağlanmakta.”diyerek mahkum ailelerinin hislerine ortak olduklarını söyledi. Demir, Yusufî mahkûmların bir an önce ailelerine kavuşmaları temennisinde bulundu.

“Bu insanlar çeyrek asırdır cezaevindeler”

Yusufî mahkum aileleriyle dayanışma amacıyla böyle bir iftar programı düzenlediklerini belirten Adana 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Orhan Erkuş, “Bu insanlar çeyrek asırdır cezaevindeler. Suçlarını sorduğumuz zaman bu insanların söyledikleri: Biz yıllarca hakkı hakikati anlattık. İnsanlara Kur’an-ı Kerim dersi verdik. Bizim başka bir suçumuz yok. Bu insanların af gibi bir dertleri yok. Tekrardan adil bir şekilde yargılanmak istiyorlar.”diyerek yaşanan mağduriyetlerin boyutunu aktardı.

“Hükümet bu zulme dur, demeli!”

Ramazan ayında yapılan duaların, özellikle de mazlumun duasının ret olunmayacağını belirten Erkuş, bu noktada Hükümetin bu zulme dur, diyerek olası beddualardan sakınması gerektiğine işaret etti. Yargıdaki adaletsizliklerin ve kayırmacılığın bir an önce son bulması temennisinde de bulunan Erkuş, “Mağduriyetimizin giderilmesi için illa bizim dayılarımızın olması mı gerekiyor,  illa bizim birilerinin damadı mı olmamız gerekiyor? Biz bunu hükümete soruyoruz. Birilerinin damadı olanlar şu anda cezaevlerinden çıkmışlar. Kur’an-ı Kerim dersi verenler hâlen içerideler. ”diye sitem etti.  Erkuş, Hükümetten bu mağduriyetlere son verilmesi için adım atmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların aileleri ise çeyrek asra yaklaşan bu zulmün artık son bulması gerektiğini haykırdılar. Hükümet yetkililerine bu konuda adım atılması çağrısında bulunan Yusufî aileler, “Bu Ramazan Yusufîlerin cezaevlerindeki son iftarları olsun.”diye temennide bulundular. (İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.