​BÜ Rektörü Durmuş: Zulümle abad olunmaz

​BÜ Rektörü Durmuş: Zulümle abad olunmaz

​Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, FETÖ’nün sonunu kibirleri, attıkları iftiralar, yalanlar, yedikleri kul hakları, ettikleri zulümler ve kurdukları tuzakların getirdiğini belirterek, "Zulümle abad olunmaz." dedi.

Batman Üniversitesi tarafından "Türkiye'de Demokratikleşme Süreci ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi" konulu 2018-2019 öğretim yılı ilk dersi Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, STK temsilcileri, üniversite personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapan Durmuş, öğrencilerden birinci isteğinin İslam'ın ilk emri olan ‘oku’ emrine uymaları olduğunu söyledi.

Durmuş, "Öğrencilerimiz okumalı ve kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemeli. Çok çalışmalı, hiç durmadan kendileri için çok çalışmalı. İlk önce kendilerine, sonra ailelerine, akraba ve yakınlarına, çevrelerine, bölgelerine; daha sonra da ülkemize, vatana, millete hayırlı birer evlat olmalı. Güzel işler yapmalı ve güzel yurdumuzun insanına faydalı bireyler olmalılar." dedi.

İslam dininin akıl dini olduğunu vurgulayan Durmuş, "Yaradan, yüce kitabında birçok yerde 'aklını kullan' demektedir. Bizim çocuklarımız da aklını kullanmalı. Aklını fikrini kimseye esir etmemeli. Aklı hür, vicdanı hür olmalıdır. Olayları iyi analiz etmeli, vicdan ve akıl süzgecinden geçirmelidir. Söylenene inanmamalı, söylenenin altındaki gerçekler ve maksadı analiz edilmelidir. Akıllarından hiç bir zaman çıkarmalılar ki iftirayla, yalanla kimse abad olmaz. Öğrencilerimiz dürüst, adil, donanımlı, vatana ve millete sadık olmalıdır. Öğrencilerimiz bir birini sevmeli, yaratandan ötürü yaratılanı sevmelidir. Türkü, Kürdü, Arabı, tüm güzelliklerimizi kardeş ve bir bilmelidir." diye konuştu.

İftirayla, yalanla kimsenin abad olamayacağını belirten Durmuş, "FETÖ terör örgütünün sonunu kibirleri, attıkları iftiralar,  yalanlar, yedikleri kul hakları, ettikleri zulümler ve kurdukları tuzaklar getirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu sayesinde FETÖ terör örgütü dağıtıldı, ama kullandıkları yöntemleri hâlâ var. Devletimiz inşallah onları da bertaraf edilecektir." ifadelerini kullandı.

28 Şubat’ta Müslümanların zarar görürken, FETÖ gibi örgütlerin 28 Şubat’tan güçlenerek çıktığına dikkat çeken Durmuş, "Çünkü 28 Şubat’ı tezgâhlayanlar bunlardı. FETÖ’nün, PKK’nin, DHKP-C’nin ve tüm terör örgütlerinin ipi aynı kişilerin elindedir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler