Bu saldırılar Batılılar tarafından üretilen İslam karşıtlığının neticesidir

Bu saldırılar Batılılar tarafından üretilen İslam karşıtlığının neticesidir

Diyarbakır'da, Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın şehit edildiği haçlı saldırısına tepki gösterilen basın açıklamasında, bu saldırıların bizzat Batılı kirli merkezler tarafından üretilen İslam karşıtlığının neticesi olduğuna dikkat çekildi.

Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın şehit edildiği, 48 kişinin de yaralandığı haçlı saldırısına tepkiler devam ediyor. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde faaliyet yürüten Kardeş-Der, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla katliamı kınadı. 

Camii Kebir’de kılınan cuma namazını müteakip yapılan basın açıklamasını Muhittin Kahraman okudu. HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Sayan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilirken vatandaşlar, üzerinde “Zalimler için yaşasın cehennem”, “Küfür tek millettir” yazan pankartlar taşıdılar.

“Saldırıların sebebi İslam düşmanlığıdır”

İslam düşmanlarının geçmişten günümüze Müslümanlara ve kutsallarına düşmanlık yaptıklarını belirten Kahraman “Bu saldırı İslam düşmanlığının dışa vurmuş halidir. Bu saldırılar, bizzat Batılı kirli merkezler tarafından üretilen İslam karşıtlığının neticesidir. “ dedi.

Saldırının Batılı devletlerin teşvikleriyle yapıldığının altını çizen Kahraman açıklamanın devamında “Bu tür saldırı ve katliamların en önemli sebebi, ırkçılık ve İslam düşmanlığıdır. Ayrıca İslam ve Müslüman düşmanı ülke yöneticilerinin, bu tür akımlara müsamaha göstermesi ve onları teşvik etmesidir. Bu hunhar cami saldırısından, önceden önlem almayan, Müslümanlara yönelik saldırılarda caydırıcı cezalar uygulamayan Batılı devletler de sorumludur.” ifadelerini kullandı.

İslam’a ve kutsallarına yapılan saldırıların faşizmin ve tahammülsüzlüğün geldiği noktayı açıkça ortaya koyduğunu belirten Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü;

“İbadet eden insanlara yönelik vahşice saldırılar, faşizmin ve tahammülsüzlüğün nasıl bir sapkınlığa ve caniliğe dönüştüğünü çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Müslümanlara yönelik sıkça karşılaşır hale gelinen bu ve benzeri saldırılar, bireysel olmaktan çıkarak bilinçli ve sistematik hale gelmiştir. Bu saldırı faşist bir zihniyetle vahşice ve canice yapılan bir katliamdır.  Bu nasıl terörizm, bu nasıl bir zihniyettir! Amacı sadece ibadet yapmak olan savunmasız insanlara saldırı düzenlemek korkak, hasta, sapık, cani bir zihniyetin ürünüdür. Bu kalleş saldırı, bir bütün olarak İslam’a ve Müslümanlara yöneliktir. İslam âlemini yakından ilgilendiren bu elem verici saldırının, birleştirici kuvvet olmasını temenni ediyoruz.”

“Batı ülkelerinde İslam düşmanlığına son verilmeli.”

Batı ülkelerinde İslam’a yapılan saldırıların birkaç aklı bozuk kişiye mal edilemeyeceğini belirten Kahraman, “Batı ülkeleri Müslümanlara karşı işlenen bu katliamları yapanları ‘aklı bozuk, psikolojisi bozuk’ diyerek kendisini temize çıkaramaz. Bundan ötürü, Batı ülkelerinde İslam düşmanlığına son verilmeli ve İslam karşıtlığı yapanlara karşı ciddi yaptırımlar uygulanmalıdır. Aksi takdirde Batı’da ırkçılığın, kin ve nefretin büyütülmesinin sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlar için dünyayı cehenneme çevireceği ve daha vahim sonuçlara sebep olacağı unutulmamalıdır.”

Açıklamanın sonunda İslam ülkelerine de seslenen Kahraman sözlerini şöyle bitirdi;

“Ey Müslümanlar, ey yüreği iman dolu müminler! Haçlı-siyonist ittifakın, menfur ve vahşi saldırılarına karşı kınama ile yetinmemek, dünyanın neresinde olursa olsun tüm kardeşlerinizi sahiplenmek,  ihtilafları bir kenara bırakarak her alanda gücünüzü birleştirmek ve İslam’a yönelik saldırılara karşı yekvücut olmanız gerek. Camilere ve kutsallara yapılan saldırılar başta olmak üzere, bütün sorun ve zorlukları aşma, birlik ve beraberliği güçlendirme konusunda daha duyarlı olmalı, fitne ve tefrikalara karşı uyanık olarak iş birliği içerisinde hareket etmelisiniz. Ümmetin birliği ve dirliği için, zulümlerin sona ermesi ve mazlumların kurtuluşu için haçlı terörüne karşı sessiz ve tepkisiz kalmamalısınız.” 

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler