Bu saldırılar çözümün ruhuna aykırı, mantığına terstir

Bu saldırılar çözümün ruhuna aykırı, mantığına terstir

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, İLKHA muhabiri Ali Adıyaman'ın PKK'liler tarafından kaçırılmasıyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında Adiyaman'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

DİYARBAKIR  - Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç imzasıyla yapılan basın açıklamasında, PKK’nin özellikle son dönemde varlık alanını genişletme siyaseti amacıyla yoğunlaştırdığı kontrollü gerilim politikasına dikkat çekti.

 

Koç, “Özellikle son dönemde PKK, keyfi uygulamalarını yoğunlaştırarak kontrollü gerilim politikası gütmek ve kendi varlık alanını genişletme siyaseti izlemektedir. Çözüm sürecinin sonuna yaklaşıldığının müzakereye yetkili taraflarca ilan edilmesine müteakip PKK’nin siyasal faaliyet gösteren diğer kesimlere, sivillere, Kur'an kurslarına, şantiyelere, yurtlara, dernek ve parti binalarına, iş yerlerine yönelik saldırıları en başta çözümün ruhuna aykırı, mantığına terstir.” ifadeleri kullandı.

 

PKK’nin gerçekleştirdiği kaçırma eylemlerinin son kurbanının İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adıyaman olduğunun belirtildiği açıklamada konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeye yer verildi:

 

“Ali Adıyaman’ın kaçırılması eylemini kınıyor, bu girişimin bölgedeki tansiyonu yükseltmeye dönük olumsuz bir etki yaratmasından endişe ediyoruz. Kürdistan’daki Kur’an Kurslarına, dernek ve vakıflara, medreselere, parti binalarına yapılan molotoflu ve bombalı saldırıların, adam kaçırma eylemlerinin kimseye fayda sağlamadığını herkesin bilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Korkutma, sindirme ve baskı altına alma amaçlı eylemlerin kimden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu belirterek İLKHA muhabirinin bir an evvel serbest bırakılmasını istiyor ve bu hususta gerek devlet birimlerinin, gerekse de KCK ve HDP yetkililerinin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istiyoruz.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.