“Bu sınavın kaybedeni yoktur”

“Bu sınavın kaybedeni yoktur”

Mardin’in Midyat ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformu’nca düzenlenecek olan siyer sınavı başvuru ve kayıt işlemleri devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “O’nu oku, O’nu yaşa “ sloganıyla bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Siyer sınavı başvuru ve kayıt işlemleri Midyat’ta Platform üyesi AZİM-DER tarafından yapılmaya devam ediyor.

Türkiye geneli yapılacak olan sınava özellikle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor.

18 Şubat 2018’de yapılması planlanan ve son başvuru tarihi 27 Ocak’ta bitecek olan sınava Midyat’tan 2 bin civarında kayıt yapılmış durumda.

Sınav hakkında değerlendirmelerde bulunan AZİM –DER Başkanı Samir Özhan, başvuru ve kayıt işlemleri hakkında bilgiler verdi.

Siyer sınavının kaybedeninin olmadığını söyleyen Özhan, gençlere ve öğrencilere çağrıda bulunarak, “Sınava katılıp Efendimizin hayatını öğrenmenizin size hiçbir kaybı yok. Daha doğrusu bu sınavın kaybedeni yok.” ifadelerini kullandı.

2018 yılı siyer sınavı kayıtlarının sürdüğünü belirten Özhan, “Bir ay önce başlayan kayıtlarımız şu an yaklaşık 2 bin civarındadır. Midyat’ın merkeze 400 adet afiş astırdık. Bununla beraber önümüzdeki günlerde esnaflarımızı ziyaret ederek sınava katılımlarını sağlayacağız inşallah. Hedefimiz geçen yıl 6 bin 500 olan katılım sayımızı bu yıl 7 binin üzerine çıkartmaktır. “dedi

Siyer sınavı yapmalarındaki amaçlarının Hz. Peygamberin hayatını daha iyi öğrenmek ve bir Müslüman olarak yaşantılarında Hz. Peygambere daha çok yer vermek olduğunu belirten Özhan, sözlerini şöyle sürdürdü,

“Tek önder ve rehber olarak kabul ettiğimiz Efendimizi takip etmek istiyoruz”

“Günümüzde herkes kendisi için önder kabul ettiği birinin peşinden koşuyor. Her fikir sahibi ya da kesim kendi önderlerini ön planda tutmak istiyor. Biz de Müslümanlar olarak, tek önder ve rehber olarak kabul ettiğimiz Efendimizi daha iyi tanıyarak onu takip etmek istiyoruz. İslami bir Sivil toplum kuruluşu olarak da önderimizi en iyi şekilde tanıtmak ve insanlığa örnek olarak gönderildiğini duyurmak için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Önerimiz ve çağrımız şudur. Özellikle öğrenci kardeşlerimize sesleniyorum. 10 ay boyunca okulda aldığınız eğitimin yanında senede bir defa bile olsa Önder olarak kabul ettiğimiz Efendimizin hayatını öğrenmek için çaba gösterin. Okulda aldıkları fenni-maddi ilimlerin Efendimizin hayatında nasıl karşılık bulduğunu göreceklerdir. O’nu okuduklarında nasıl bir aile reisi, nasıl bir matematikçi ve nasıl bir bilim adamı olduğuna şahit olacaklardır. “dedi

“Bu sınavın kaybedeni yoktur”
Siyer sınavının kaybedeninin olmadığını ifade eden Özhan, bu sınava girenin her halükarda kazançlı çıkacağını ifade etti.

Özhan, ”Efendimizin hayatını öğrenmek için okunan kitabın ibadet niyetiyle okunması gerekir. Bu şekilde olduğu zaman kaybedeni olmayan bir sınav olacaktır. Bu sınavın kaybedeni yoktur, sürekli kazananı vardır.  O’nun hayatını okumak ve yaşamak çok karlı bir iştir. Onun için biz diyoruz ki bu sınavın kaybedeni yoktur.”  şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç-İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler