Bu sınavın kaybedeni yoktur

Bu sınavın kaybedeni yoktur

Peygamber Sevdalıları Vakfı Hilvan İlçe Koordinatörü Fatih Atakay, ilçelerinde Siyer Sınavı'na yoğun katılım olduğunu belirterek, bu sınavın kaybedeninin olmadığını vurguladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ve 2 bin ödüllü Siyer Sınavı Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Hilvan'da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Kırsal Mahalleler olan Gölcük ve Çimdelli olmak üzere 3 ayrı noktada düzenlenen Siyer Sınavı'na ilçe halkı yaşlı, genç ve öğrencisiyle yoğun teveccüh gösterdi.

Düzenlenen Siyer Sınavı hakkında değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Hilvan İlçe Koordinatörü Fatih Atakay, bu sınavın temel amacının Hazreti Peygamberi topluma tanıtmak olduğunu kaydetti.

Atakay, "Sınavımızı dört kategoride gerçekleştirdik ve toplamda bin 100 kişi kayıt yaptırdı. Elimizde şu anda net bir sayı yok ama katılım iyi oldu. Bizim bir sloganımız var. Kaybedeni olmayan bir sınav olduğunu söyledik. Çünkü bu vesile ile sınavda ödüller de olduğundan dolayı her bir kişi kitabı defalarca okuyor. Kişi burada Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) hayatını öğrenmiş oluyor ve tanımış oluyor. Dolayısıyla biz diyoruz ki bu sınavın kaybedeni yoktur. Çünkü biz biliyoruz ki şu anda toplumda ve hatta bütün dünyada olan sorunlar ancak Hazreti Peygamberin (aleyhisselam)  hayatı tanınarak ve O'nun hayatı örnek alınarak aşılabilir. İnsanlarımız Hazreti Peygamber (aleyhisselam) hayatı söz konusu olunca ilgi ve alaka gösteriyorlar. Biz, bunu daha ileri boyutlara götürmek için çabalıyor, katılımların daha fazla olması için daha çok gayret göstereceğiz İnşallah.  Toplumumuz Müslüman bir toplum ama sahaya baktığımız zaman insanların Hazreti Peygamberi (aleyhisselam) yeterince tanımadıklarını ve kendilerine örnek almadıklarını görüyoruz. Bu vesile ile insanlar Hazreti Muhammed'in (aleyhisselam) hayatını daha iyi okuyup anlayacaklar ve ümit ediyoruz ki insanlar Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) hayatını kendi hayatında da yaşayarak toplum içerisinde örnek birer nefer olacaklar." dedi.

Çocuğunu Kuskunlu Köyü'nde Siyer Sınavı'na katılması için getiren Abdulkadir Turgut, sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür etti.

Turgut, "Bugün bizim için mutluluk verici bir gündür çünkü çocuklarımız Hazreti Peygamber'in (aleyhisselam) hayatını okudular. Ben, bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına Vakfı’na teşekkür ediyorum. Herkesin bu sınava katılmalarını istiyorum çünkü çocuklarımız Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) hayatını öğrenmiş oluyorlar. Hazreti peygamberin Sünnetini, hayatını ve ahlakını öğrenmiş oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Farklı kategorilerden Siyer Sınavı'na giren öğrenciler ise duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Üçüncü kategoride sınava giren 9'uncu sınıf öğrencisi Zeynep Turgut, "Sınava çalıştım. Sorular kolaydı ama zorlandığımız sorular da oldu. Sonuçta bu bir insanın hayatı ve bu insanda sıradan bir insan değil. Bu sınav çok faydalı oldu. Çünkü her Müslümanın hayatını bilmesi gerektiği bir Peygamber… O'nu örnek almalıyız. Ben sınavdan ziyade onun hayatını öğrenmek için okudum." dedi.

Maide Bucak, "Sınav güzel geçti. Kitabı üç defa okudum. Ayrıca evde olan Siyer kitaplarını da okudum, sınav için testler çözdüm. Sorular zor değildi, orta düzeydeydi. Kazanacağına inanıyorum, çok kolay sorular da vardı." şeklinde konuştu.

Halime Çiftçi, "Ben, ikinci kategoride sınava girdim. Sorular çok zorda değildi, kolay da değildi. Sınava daha önceki çıkmış olan soruları çözerek çalıştım. Sınavın bize katkısı oldu. Kitabı okuduğumda cahiliye döneminde olanları öğrendim. Demek ki biz de o dönemde olsaydık bunları yaşayacaktık!" diye konuştu.

İkra Akgün, "Bana göre sınav çok basitti ama yine de takıldığım sorular vardı. Kitabı ancak bir defa okuyabildim ama iki defa okumayı isterdim. Peygamber Efendimizin (aleyhisselam)  hayatını okumak benim için çok güzel bir şey hoşuma gitti, eğlenceliydi, çok beğendim. İyiki sınava girdim. Çok memnunum. Konu Hazreti Peygamber (aleyhisselam)  olunca çok daha güzeldi." ifadelerini kullandı.

Nisanur Akgün, "Birinci kategoriden sınava girdim. Sınavım çok güzel geçti. Kısaca sorular basit ve kolaydı. Kitabı çok okuduğum için kolayıma gitti galiba."

Esma Akaltun da "Sınav çok güzel geçti ama bazı sorular da takıldım çünkü zordu."

Havva Çalı ise "Kitabı üç defa okuyup bitirdim. Takıldığım sorular oldu ama onları da yaptım. Sınav sayesinde Hazreti Peygamberin merhametli oluşunu, affedici oluşunu, doğru sözlü oluşu gibi özelliklerini öğrendim ve insanlara karşı nasıl davrandığını öğrendim."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler