Bu tür etniklikler Ramazan’ın manevi ruhunu öldürüyor

Bu tür etniklikler Ramazan’ın manevi ruhunu öldürüyor

Belediyeler tarafından düzenlenen ‘Ramazan Şenlikleri’ adı altındaki etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Molla Sinan Ünel, Ramazan ayında düzenlenen şenliklerin Ramazan ayının manevi ruhunu öldürdüğünü söyledi.

Ramazan ayının, zikirle ve ibadetle geçirilmesi gereken bir ay olduğunu ifade eden Molla Sinan Ünel, “Ramazan Şenlikleri” adı altında düzenlenen ve İslami hassasiyetlerin gözetilmediği etkinliklerin Ramazan’ın manevi ruhunu ve atmosferini öldürerek, büyük bir zaman kaybı ve günaha giden yolları araladığına dikkat çekti.

Ramazan ayında düzenlenen şenliklerin İslam’da yerinin olmadığını belirten Molla Ünel, düzenlenen etkinliklerin zararlarının faydalarından daha çok olduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin yapılmaması için yetkililere çağrıda bulundu.

“Ramazan ayının zikirle ve ibadetle geçirilmesi gerek bir aydır”

Kur’an-ı Kerim’in mübarek Ramazan ayında indirildiğini ve bu ayın Kur’an’ın faziletiyle bereketlendiğini ifade eden Ünel, “Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının elbette ki nasıl idrak edilmesi, nasıl değerlendirilmesi gerektiği noktasında âlimlerimiz bizlere yol göstermişlerdir. Mademki Ramazan ayı Kur’an-ı Kerim ayıdır, o zaman biz Müslümanların da Ramazan ayını Kur’an-ı Kerim ile geçirmemiz lazım. Ramazan ayında bol bol Kur’an-ı Kerim okumalı ve Kur’an-ı Kerim’i anlama adına bir meal veya bir tefsir okumalıyız. Ramazan ayını zikirle, ibadetle geçirmemiz gerekir. Öncelikle şunu bilelim ki; Ramazan ayından gereği gibi istifade etmek Allah’ın bir mümine vereceği en güzel hediyedir.” dedi.

“Bu tür etniklikler Ramazan’ın manevi ruhunu öldürüyor”

‘Ramazan Şenlikleri’ adı altında yapılan etkinliklerin birçoğunun İslam’a uygun olmadığını söyleyen Ünel, “Bu kadar hayırlı, bereketli, faziletli olan bir ayı Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamak için çaba sarf etmememiz lazımken, belediyelerin ‘Ramazan Şenlikleri’ adı altında düzenlediği bu etkinliklere katılarak, o hayırlı ve bereketli zamanımızı bu tür yerlerde harcamamız elbette ki tasvip edilen bir şey değildir. Bizler, müşahede ettiğimiz kadarıyla ‘Ramazan Şenlikleri’ adı altında yapılan etkinliklerin İslam’a uygun olmadığını görüyoruz. Bayan ve erkeklerin karışık olması, çok ciddi anlamda mahremiyet sınırlarının ihlal ve ihmal edilmesi, Ramazan ayının ruhuna aykırı durumların oluşması uygun ve caiz değildir. Bu tür etkinlikler Ramazan’ın manevi atmosferini ve manevi ruhunu öldürüyor. Bazen saatlerce süren o etkinliklerde harcanan zamanı Kur’an-ı Kerim’i okumaya, anlamaya, Allah’ı tanımaya ve dinimizi öğrenmeye ayırırsak, Ramazan ayından daha fazla istifade edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Ramazan ayı şenlik ayı olarak gösterilmemeli”

Belediyelerin düzenlemiş olduğu bu tür etkinlikler üzerinden Ramazan ayının sanki bir şenlik ayı olduğu imajının uyandırılmaya çalışıldığını ifade eden Molla Ünel, “Bu anlayışla sanki Ramazan ayı insanların eğlenmesi, gülmesi, zamanlarını hunharca israf etmesi için bir aymış gibi bizlere gösterilmesi elbette ki Ramazan’ın ruhuna aykırıdır. Bunun yanında belediyeler eğer ki Ramazan ayına bir şeyler yapmak istiyorlarsa daha faydalı, daha verimli, halkı Ramazan ayının önemi noktasında, insanların Allah’ı tanıması noktasında, helal ve haramı anlama noktasında, neslimizin maneviyatını güçlendirme noktasına daha farklı ve faydalı olabilecek etkinlikler düzenleyebilirler.” dedi.

“Ramazan ayının her saati, her dakikası ve her saniyesi çok değerlidir”

Düzenlenen etkinliklerin teravih namazı vaktine denk getirilmesinin ise ayrı bir garabet olduğunun altını çizen Molla Ünel, “Belki bugün birçok kardeşimiz Ramazan şenlikleri programlarına katıldığı için, teravih namazını kılamadı ve o saatlerin, eğlencelerin ve konserlerin olduğu yerde geçirdi. Bu da ayrı bir sıkıntıdır. Bu gibi etkinliklerin bize ve neslimize manevi olarak hiçbir faydası olmadığı gibi, görülüyor ki ibadetlerimize de engel olabiliyor. Faydasından çok zararı olan bu tür etkinliklerin artık yapılmamasını istiyoruz. Yetkililerimizi başta olmak üzere halkımızı da bu tür etkinliklere karşı daha duyarlı ve daha uyanık olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler