"Bu tür tutumlar kimseyi amacına ulaştırmayacaktır"

"Bu tür tutumlar kimseyi amacına ulaştırmayacaktır"

Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Diyarbakır'ın, Silvan ilçesinde aile ziyareti sırasında PKK tarafından kaçırılan İlke Haber Ajansı Muhabiri Ali Adiyaman için kınama mesajı yayınladı.

HABER MRK - PKK tarafından kaçırılan İlke Haber Ajansı Muhabiri Ali Adiyaman için mesaj yayımlayan Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP), gazeteci Ali Adiyaman’ın serbest bırakılması konusunda sorumluluk sahibi olan herkesi duyarlı olmaya davet etti.

“Bölge halkı huzur ortamını bekliyor”

Yıllarca süren baskı ve dökülen kanlardan bölge halkının artık bıktığının ve huzur ortamının beklenildiğinin ifade edildiği açıklamada, "Diyarbakır’ın, Silvan ilçesi, Günde Şao köyüne giden İlke Haber Ajansı Muhabiri Ali Adıyaman, PKK’li oldukları söylenen silahlı kişilerce kaçırılmasından sonra, günlerdir kendisinden haber alınamamıştır. Şüphesiz bu ve benzeri kötü vakıalar endişe verici ve bölge halkını tedirgin etmektedir. Yıllardır karanlık farklı çetelerin şantajlarından, baskılarından, dökülen kandan bıkan bölge halkı, artık huzur ortamını bekliyor.” denildi.

“Bölge halkının sinir uçlarına dokunuluyor”

Bu tür girişimlerin herkese zarar vereceğine dikkat çekilen açıklamada, “Kaostan ve kargaşadan beslenen çete gurupları, her defasında bölge halkının sinir uçlarına dokunur şekilde farklı girişimlerde bulunuyor. Şüphesiz bu tür kötü girişimler herkese zarar verir. Bu tür gayri insani tutumlar ve tahammülsüzlükler, kimseyi amacına ulaştırmayacaktır. Bu durumda bölgenin huzurunu, halkın faydasını düşünen herkes bu tür vakıaları alenen deklere ederek kınamalı ve lanetlemelidir.” ifadelerine yer verildi.

“Sorumluluk sahibi herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz”

Herkesin duyarlı olmaya davet edildiği açıklamada son olarak, “Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak savunmasız, sivil ve gazeteci bir insanın kaçırılmasını kınıyoruz. İlke Haber Ajansı Muhabiri, Ali Adıyaman’ın hemen Serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda sorumluluk sahibi olan herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.” denildi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler