“Bu vahşet o coğrafyanın yaşadığı ilk vahşet değildir”

“Bu vahşet o coğrafyanın yaşadığı ilk vahşet değildir”

6-8 Ekimde PKK/HDP yandaşları tarafından çıkarılan olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde anıldı. Programa HÜDA PAR sözcüsü Said Şahin konuşmacı olarak katıldı.

İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, PKK/HDP yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları düzenlenen bir programla anıldı. Programa HÜDA PAR sözcüsü Said Şahin, Kocaeli İl Başkanı Davut Taştekin, Molla Nizamettin Yaçin, Molla Mustafa Durgun, Umut-Der Genel Başkanı İzzet Kazak ve Umut-Der gönüllüleri katıldı. Program Nizamettin Yaçin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Umut-Der Genel Başkanı İzzet Kazak, İslam davasının önemine vurgu yaparak “Bugün yine tarih tekerrür ediyor. Her yerde şehit olan erler, bu davanın ne kadar önemli bir dava olduğuna işaret ediyor. İslam uğruna canlar feda oluyor. Bizler özelde Yasin Börü ve arkadaşları, genelde bütün İslam şehitlerinin şehadetlerini tebrik etmek için buradayız.” şeklinde konuştu.

“Bu vahşet o coğrafyanın ilk vahşeti değildir”

6-7 Ekim tarihinde Müslüman gençlerin eli kanlı guruplar tarafından şehit edildiğini İfade eden HÜDA PAR Sözcüsü Said Şahin, “Yaklaşık bir ay süren olaylarda, kimimiz basından, kimimiz yaşayarak olayları duydu ve yaşadı. Bütün Türkiye 6-7 Ekim olaylarına tanık oldu. Gençler sokağa döküldü ya da bazı gözü dönmüş çevrelerce sokaklara döktürülüp imanlı insanlar hedef gösterildi ve bu gözü dönmüşlerde, gösterilen hedefler doğrultusunda imanlı insanları katletti. Bu vahşetin nasıl yaşandığını az çok hepimiz biliyoruz. Bu vahşet o coğrafyanın ilk vahşeti değildir. Bugün nasıl üçüncü kattan aşağı atılan, üzerlerinden araba ile geçilen insanlar varsa, doksanlı yıllarda da bu vahşetten daha kötüleri vardı. Bugün belki az çok bu vahşet duyuldu. Doksanlı yıllarda bu tür olaylar hep kendi içinde kalırdı.” diyerek işlenen vahşi cinayetlerin dünden bugüne hep var olduğuna dikkat çekti.

“Azgınlar kendilerinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımızlar”

Şehadetin, İslam’ın en kutsal kavramlarından biri olduğunu belirten Şahin, “Bu olayların iki tane ana sebebi vardır. Biri dini yönü, ötekisi siyasi boyuttur. Beşeri ideolojiler bugün İslam’dan gelen temiz ve en kutsal kavram olan şehadeti kirletmeye çalışsalar da bu kavram İslam’ın en kutsal kavramlarındandır. İslam ilim ve amel ile ayakta kalır. İlimlerin en büyük mertebesi vahiydir. Amellerin en büyük mertebesi ise şehadettir. İslam, âlimlerin ilmi ve şehitlerin kanı ile bugünlere gelmiştir. İslam düşmanları özelikle amel sahibi Müslümanları hedef seçiyorlar. PKK İslam’a düşman bir örgüttür. Bunu da Müslümanlara saldırarak somut hale getiriyor. Küfür daima Müslümanları yok etmek ister. PKK’nın en büyük amacı budur. Azgınlar kendilerinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımızlar. Günümüzde de bu durum değişmemiştir.” dedi.

“Bu insanlar Asr-ı Saadete yaşasaydı, ashaptan olurlardı”

Şehit ailelerinin hepsi çok metanetli bir duruş sergilediğini söyleyen Şahin, “Ben şehitlerin aileleri ile görüştüm. Hepsi hamdolsun diyor, iyi ki çocuklarımızı bu yola kurban etmişiz. Emin olun bizden daha sabırlıdırlar. Şehit Hasan’ın babası bana, bu yıl param olmadığı için kurban kesmedim dedi. Ama hamdolsun Hasan’ımı kurban ettim. İşte İslam, böyle anne ve babalarının yetiştirdiği evlatların omuzunda ilerleyecek. Emin olun bu insanlar Asr-ı Saadete yaşasaydı, ashaptan olurlardı. Şehit olmak bir kurban olma meselesidir ve geri alınmaz. Nasıl ki Kerbela’da oğlunun başını Yezid’e geri gönderen fedakâr anne olduysa, bugün de o anneler vardır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.