"Bu vahşetin sorumlusu Suriyeli nefreti oluşturmaya çalışan provokatörlerdir"

"Bu vahşetin sorumlusu Suriyeli nefreti oluşturmaya çalışan provokatörlerdir"

Şırnak'ta düzenlenen basın açıklamasında, Sakarya'da hamile anne ve 10 aylık oğlunun katledilmesinin sorumlusunun, Suriyeli nefreti oluşturmaya çalışan provokatörler olduğu belirtildi.

Şırnak'ta Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) il temsilciliği ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Sakarya'da Suriyeli hamile anne ve 10 aylık oğlunun katledilmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, medeniyetlerinde Ensar ve Muhacir kardeşliği gibi kardeşliğin zirve noktasını gösteren örnekleri hep yaşadıklarını söyledi.

Çatı, "Ülkemizde bugün Suriye'den 3 milyon muhacir kardeşimiz var. Dünyanın takındığı tavrı ve muhacirlere karşı utanılası tutumlarını haklı olarak eleştiriyoruz. İnsanlığın sınıfta kaldığı günler yaşanıyor. Dünyada insan olmak ve insan kalmak, eşrefi mahlukat mertebesine talip olmaktır. Esfeli safilin için gayret gösteren ucubeler de olacaktır." dedi.

Türkiye'de kirli emellerini gerçekleştirmek için yer yer Suriyeli muhacirler üzerinden toplumsal çatışma çıkarmayı hedefleyenlerin olduğunu belirten Çatı, şunları söyledi: "Sokağı karıştırıp, halktan alamadıkları yetkiyi sokaktan ve kargaşadan devşirmek isteyen kifayetsiz muhterisler asla başaramayacaklardır. Son günlerde insanlıktan nasipsiz bu organize güruh, maksatlı olarak Suriyeli nefreti oluşturmak için yoğun provokasyon içerisindedirler. Milletimizin sağduyusuna toslayan ve her defasında ders almayan arsızlar, en ufak fırsatı ganimet biliyor ve sürekli nefret körüklüyorlar. Türkiye'ye sığınan 2 milyon 176 bin 76 kişi üzerinden yapılan bir incelemeye göre, ülkemizde Suriyelilerin yüzde 72'si kadın, çocuk ve 65 yaş üstü erkek. Çalışabilecek durumda olanlar ise kalabalık nüfusa bakıyorlar. Yer yer ziyaretler yapıp, yardım dağıtımına gittiğimizde buna şahit oluyoruz. Onların içinde bulunduğu, yaşadığı sıkıntıların yanında bizlerin günübirlik yaşadığı ufak tefek stresleri sıkıntı görmek ar etmemektir."

"Bugün Sakarya'da cereyan eden hadise utanılacak, utancından yerin dibine girilecek bir hadisedir." diyen Çatı, "Kadın ve çoçuğun öldürüldüğü bir cinayet… Sakarya gibi adamca duruşuyla memleketin göğsünü kabartan bir şehrin canını sıkan bir utanç. Bu vahşetin sorumlusu, ülkemizde Suriyeli nefreti oluşturmaya çalışan sefiller ve provokatörlerdir aynı zamanda. Cinayette ortaktırlar. Mazluma, mağdura sahip çıkan, Suriyeli muhacire kucak açan millet olarak, taşıdığımız onura kimse gölge düşürmemeli, provokasyona gelinmemeli. Unutmayalım ki Suriye'de yaşanan savaş, Suriyeli kardeşlerimiz için imtihan olduğu kadar bizim için de imtihandır. Kardeşliğimiz ebedidir. Ensar-Muhacir örnekliğimiz ahiretimizdir." ifadelerini kullandı. (M. Şerif Aşkın - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.