"Bu yalanlamaların tiyatroların hiçbir geçerliliği yok"

"Bu yalanlamaların tiyatroların hiçbir geçerliliği yok"

Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, darbeye kalkışmak suçundan yargılananların mahkemedeki tavırlarıyla ilgili bir soruya karşılık, "Bu yalanlamaların, tiyatroların hiçbir geçerliliği yok." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere memleketi Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Hacıbaba İçme Suyu Arıtma Tesisleri için yapılan laboratuvarın açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Darbeye kalkışmak suçundan yargılanan FETÖ'cülerin mahkemelerdeki tavırlarıyla ilgili sorulan bir soruya karşılık Gül, "Bu yalanlamaların, tiyatroların hiçbir geçerliliği yok." dedi.

Gül, "Tüm darbeciler, tüm FETÖ terör örgütü yöneticileri yargılanıyor. Adil, bağımsız ve tarafsız bir şekilde hâkim ve savcılarımız tarafından bu yargılamalar devam ediyor. Herkes yargıya sonuna kadar güvensin. Adaletin tecelli edeceğine sonuna kadar asla şüphe duymasınlar. Şu anda görüyorsunuz. Akıncı davası, Marmaris'te Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyen teröristler yargılanıyorlar. Umudumuz, erken ve adil bir şekilde kararın bir an önce verilmesidir." dedi.

Darbeye kalkışmak suçundan yargılanan FETÖ'cülerin mahkemelerdeki tavırlarıyla ilgili soruya karşılık Gül, şunları söyledi: "Tiyatroları izliyoruz. Bütün milletimiz görüyor. Bu yalanlamalar, tiyatroların hiçbir geçerliliği yok. Bunların hepsi, bir terör örgütünün nasıl organize olduğunu gösteriyor. Nasıl bir organize suç örgütü olduğunu gösteriyor. 'Bunlara şu şekilde söyleyin, inkâr edin.' deniyor. Onlar da inkâr ediyor ama dosyada deliller var. Meclis, külliye bombalanmış. 250 vatandaşımız şehit olmuş. Bunlar dosyada mevcut. Dosya kapsamında ne varsa gereken cezayı alacaklar."

CHP'nin Çanakkale'de yapmayı düşündüğü Adalet Kurultayıyla ilgili Gül, "CHP'nin neyi var, bizi ilgilendirmez. Türk milletinin bağımsız, tarafsız yargısı, hâkimleri, savcıları var. Adaletimiz işliyor. CHP, FETÖ ağzını önce bıraksın. Darbecilerin yanında terör örgütleri ile aynı dili kullanmaktan vazgeçsin. Şu milletin yanında bari 2 gün durmaya çalışsınlar. Yenikapı'da bir gün durdular. 3 gün dursaydınız. CHP'yi, şu milletle bir 30 gün, olmadı 30 dakika aynı şeyi, aynı duyguyu paylaşmaları, FETÖ'ye ve diğer terör örgütlerine karşı milletin yanında durmaya, FETÖ ağzıyla konuşmamaya davet ediyorum. CHP'nin adalet ile ilgili neyi var bilinmez ama Türk milletinin, Türk devletinin bağımsız, tarafsız yargısı, adalet mekanizmaları var." şeklinde konuştu.

Darbe suçuyla yargılananların tek tip kıyafet giymesini öngören çalışmayla ilgili çalıştıklarını sözlerine ekleyen Gül, yakın zamanda kamuoyunun bu konuda bilgilendirileceğini ifade etti. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler