Bu yıl 196 tefeci tutuklandı

Bu yıl 196 tefeci tutuklandı

​Bu yıl tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bin 697 şüpheliden,196’sının tutuklandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, bu yıl tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bin 697 şüpheliden, 196’sının tutuklandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu yıl tefecilere yönelik düzenlenen operasyonların, geçen yıla göre yüzde 48’lik bir artış gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, "2018’de güvenlik güçlerince, 668 tefecilik olayına müdahale edilirken,   bu olaylarda bin 697 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin 196’sı tutukladı. 2017 yılında ise bin 112 kişi gözaltına alınmış, bunların 68’i tutuklanmıştı.

Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile birlikte, tefecilik suçunun önlenebilmesi için ihbarlar harici, tefecilik tespitine yönelik çalışmalara devam edildiği belirtilen açıklamada, özellikle modern tefecilik olarak tabir edilen “Pos Tefecilerine” yönelik gerekli önlemler alınması için İl Emniyet KOM Birimlerince çok sayıda soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda suç işlemek için örgüt kurma, yönetme ve tefecilik gibi suçların yaptırımlarına yönelik yapılacak çalışma sayesinde,  bu suçlarla daha etkin mücadele edilecek." vurgusunda bulunuldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler