"Bu yıl Kur’an kurslarımız çok bereketli geçti"

"Bu yıl Kur’an kurslarımız çok bereketli geçti"

Kızıltepe Gençlik Merkezi Kur’an Kursu'ndan mezun olan öğrencilerin yılsonu hatim programına katılan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, bu yıl kurslara katılımın yüksek olduğunu söyledi.

2017 yılı yaz Kur'an kursları kapsamında, Kızıltepe Gençlik Merkezi Kur’an Kursu'ndan mezun olan 50 öğrenci için yılsonu hatim programı düzenlendi. Programa katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Odabaş, öğrencilere değişik hediyeler vererek kız öğrencilere ise taç giydirdi.

Sunumunu Kur’an kursu hocası Medine Çeçen’in yaptığı program Kur’an kursu öğrencisi Cemile Karatay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Gençlik Merkezi Müdürü Ümran Tekin, “Dinini, Kur’an'ını, peygamberini bilen, okuyan, düşünen, sorgulayan bir gençlikle geleceğimize yön vermemiz lazım. Bununda yolu; çocuk ve gençlerimize vereceğimiz değer ve eğitimden geçecektir. Her anımızı bu şiarla geçirmeli geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize sahip çıkmalıyız.” dedi.

Ardından söz alan İlçe Müftüsü Masum Taşçı, şunları söyledi: “Değişik kurslarımızda hem 4-6 yaş grubu hem de diğer öğrencilerimizin ders gördüğü kurslarda geçen yıllara nazaran biraz artışla öğrencilerin devamını gördük. Bundan sonraki süreçte kurslarımızın ve öğrencilerimizin sayısını daha da artırma noktasında gayretlerimiz devam edecektir.”

Çocukların Kur’an kurslarında öğrendikleri bilgilerin gelecekleri için kendilerine ümit verdiğini belirten Taşçı, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz göz aydınlığımız. Burada Elif Ba cüzünü okudular, Kur’an'a geçtiler, Namaz surelerini dualarını ezberlediler, dini bilgiler noktasında helal haram duyarlılığını ve Peygamber efendimizin  (sav) hayatını öğrendiler. Bu bilgiler çocuklarımızın geleceği hususunda bize ümit vermektedir.” dedi.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş ise Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek isteyen herkese kursları ayaklarına götüreceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Be sene Gençlik Merkezimiz ve Belediyemiz işbirliğiyle gerçekleşmiş olduğu yaz kursları bünyesinde buradan da yaz Kur’an kursumuzda yaklaşık 55 öğrencimiz mezun oldu. Şükürler olsun ki bu sene Kur’an kurslarımız çok bereketli geçti. Özellikle müftülüğümüzün açmış olduğu yaz Kur’an kurslarında 10 bine yakın öğrenci, Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Merkezinde 20’nin üstünde öğrenci ve burada 55 tane öğrenci hepsi Kur’an-ı Kerimi öğrendiler hepsini tebrik ediyorum gözlerinden öpüyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah bu kurslar artarak devam edecek. Hedefimiz bu kursları artırmak. Sadece Gençlik Merkezleri, Belediye Hanımeli Merkezlerinde değil mahallelerimize kadar Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek isteyen kadınlarımızın, vatandaşlarımızın ayaklarına bu kursları götürürüz.”

Program; slayt gösterimi Kur'an kursu öğrencilerinin ilahi, ezgi ve şiir seslendirmesi ve yapılan ikramla sona erdi.

Programa; İlçe Müftüsü Masum Taşçı, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Mardin Gençlik ve Spor Merkezleri İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile veliler katıldı. 

İLKHA
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.