Bu yılki MÜSİAD EXPO'ya katılımın geçen yıllara oranla arttı

Bu yılki MÜSİAD EXPO'ya katılımın geçen yıllara oranla arttı

​Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, bu yılki MÜSİAD EXPO'ya katılımın geçen yıllara oranla arttığını söyledi.

MÜSİAD tarafından bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla CNR Expo'da başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan fuar açılışında konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın konuşmasıyla devam etti.

Kaan, "Bu yıl MÜSİAD olarak tüm çalışmalarımızı kuruluş amacımıza en uygun gelen iki temel sloganı olan 'Meselemiz Türkiye Olsun ve Birlikte Kazanalım' etrafında birleştik. İhracatımızın yüzde 56’sını, ithalatımızın yüzde 38’e gerçekleştiren ve ülkemize cari fazla veren, ekonomisinin taşıyıcı gücü olan Kobilerimiz için güven verici ve birleştirici bir unsurdur. MÜSİAD zamanla kazandığı iş yapma tecrübelerini Kobi yapılarıyla paylaşıp yeni iş modelleri gerçekleştirmektedir. Orta ölçekli sanayi desteğimiz bunlardan sadece birisidir." dedi.

"85 ülkede 215 irtibat noktasına ulaştık"

MÜSİAD'ın bu sene EXPO kapsamında bir projeler vadisi düzenlediğini belirten Kaan, "Bu kapsamda görücüye çıkacak olan projemiz bir üretim kampüsü halinde inşa edilecektir. Alman ekonomisinin yüzde 80’nini 20 bin orta ölçekli işletme oluşturmaktadır. Biz de ülkemizde her yıl 2 bin Kobi firmamızı orta ölçekli hale getirip faaliyete geçtikten sonra ülke ekonomisine yılda 200 milyar dolar katkı sunmayı amaçlıyoruz. MÜSİAD kendisine kalan mirasın farkında ve her zaman hazır, vakur bir o kadar da mütevazı bir güçtür. 85 ülke ve 215 irtibat noktasına ulaştırdığımız teşkilat ağımızla ticaret diplomasisi yürütüyoruz. Bulunduğumuz ülkelerde iş insanlarımızı bir araya getiriyor ve aralarında işlevsel bir köprü kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

"MÜSİAD dünyada varlığını kabul ettirmiş bir sermaye kuruluşudur"

MÜSİAD'ın, sadece ülkesine değil dünyaya da varlığını kabul ettirmiş bir sermaye örgütü olduğunu ifade eden Kaan, "Dün Uluslararası İş Formu'nun 22'ncisini gerçekleştirdik. Dünya 2018 yılında öylesi değişimlere sahne oldu ki, 2019 ve devamı için yeni fikirlerin, yeni yol haritalarının ve yeni paradigmaların ortaya konması kaçınılmazdır. Bizler oldukça geniş katılımlı bir iş zirvesi ile para sistemlerinde çoğulculuğu ve adalet kavramlarını masaya yatırdık. Türkiye ve dünya ekonomi-politiği adına yeni bir yolun ilk adımlarını attık. Katılan ve emek veren herkese sonsuz şükranlarımı sunarım. MÜSİAD olarak Türkiye'nin her vilayetinde şubeler açarak her vilayetin ekonomik avantajlarını ortaya çıkarmayı hedefliyor ve her bölge için ayrı bir ekonomi modeli ve çözüm sunuyoruz." dedi.

MÜSİAD üyelerinin yatırım aşamasında desteklenmesi için çok ortaklı ve katılımlı bir sermaye oluşturma projesi olan Girişim Sermayesi Fonu'nun, tarımsal yatırım fonu üreten ve üretim yatırımlarını geliştirmek isteyen girişimcilerin arkasında önemli bir güç olacağını belirten Kaan, üzerinde çalıştıkları projelerin MÜSİAD EXPO kapsamında görülebileceğini söyledi.

"Türkiye'nin ticari hacmini artırmayı hedefliyoruz"

MÜSİAD olarak kuruldukları günden çok daha farklı noktada olduklarını belirten Kaan, şu ifadeleri kullandı:

"Yapı Tasarruf sistemi, Kooperatif finans sistemi ve Gayrimenkul Borsası projelerini fuar sürecinde sizlerle buluşturacağız. Bugün MÜSİAD, kurulduğu günün çok ötesinde, hemen her sektörde aktif ve üretken, projeleriyle her alana dokunan bir sermaye bloğudur. MÜSAİD EXPO kapsamında savunma sistemleri ve ileri teknoloji fuarı High Tech Port'ta, teknolojinin en son ulaştığı noktayı, bizzat örneklerini görerek idrak edeceğiz. Meselemiz Türkiye' şiarıyla yola çıkan MÜSİAD bu anlayışla, yaygın katılımlı, çok ortaklı, faizsiz finanse edilen Türk tarımına katkı sunacak olan Biyogaz Organik ve Organomineral Gübre Tesisleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Altaca Enerji partnerlerliğinde gerçekleştirilmesi hedeflenen proje kapsamında, 81 ilde 81 Biyogaz+Organik Gübre Tesisi kurulması hedeflenmektedir. Yatırımcı olarak yatırım bölgesinde ‘yerel MÜSİAD üyelerinin' projeyi desteklemesi öngörülmektedir. Proje, kar/zarar ve katılım bankalarının ortaklığı üzerinden finanse edilecektir. Proje 128 milyon dolarlık doğalgaz ithalatının ve 400 milyon dolarlık kimyasal gübre ithalatının önüne geçecek, 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacaktır. 17. MÜSİAD EXPO fikir ve hedeflerini hayata geçirmek isteyen yerli ve yabancı iş insanlarını bir iş platformunda bir araya getirerek Türkiye'nin ticari hacmini artırmayı hedefliyoruz."

"MÜSİAD bir pilot projedir"

Bu yılki MÜSİAD EXPO'ya katılımın, geçen yıllara oranla 6 kat artış gösterdiğini aktaran Kaan, "Yabancı yatırımcıların dağılımı açısından da çeşitlilik arttı. Aralarında Almanya, Fransa, Hollanda gibi AB ülkeleri olduğu kadar, Çin, Malezya, Hindistan, Pakistan gibi Asya ülkeleri ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya, Kenya, Sudan gibi Afrika'nın bulunduğu 100 kadar farklı ülkeden katılımcıların ile dünya ticaretine yaptığımız çağrı çok açıktır. Beraber büyüyelim, beraber kazanalım. Bu vesile ile ticareti, diplomasi ve dostluk ile buluşturmak temel ilkemiz olmaktadır. Bunun için Asya'dan Avrupa'ya, Orta Doğu ve Afrika'dan Türki Cumhuriyetlere kadar yabancı iş adamları ve devlet adamlarını konuk edeceğiz. Bu, bir sermaye örgütü adına çok büyük bir gurur ve başarıdır." dedi.

Kaan, "Bugün MÜSİAD'ın, birlikte yol almanın, birlikte kazanmanın en önemli örneklerinden biri haline geldi. MÜSİAD bir pilot projedir. Milli sermaye oluşturma ve sermayenin millileşmesi hareketinin 28 yıllık canlı bir kanıtıdır. Çünkü MÜSİAD, ‘ben' ile değil ‘biz' ile hareket eden ve beraberlik ruhunun her zaman kazanacağını savunan, dünyanın en yaygın sermaye örgütlerinden biridir. Bu yüzden MÜSİAD, artık olgunluk çağını yaşayan bir sermaye platformudur. Bu uzun yolculukta temel düsturumuz memleketimiz ve beraberliğimiz olmuştur. Bundan sonra da bu düstur ekseninde daha güçlü şekilde yürümeyi hedefliyoruz. Sadece uluslararası ortaklıklar ve ticarette değil, sermayede de beraberlik vurgusunu yapmamızın temel nedeni budur." şeklinde konuştu.

Açılışa katılan misafirler, kurdale kesiminden sonra fuar alanını gezdi.

Fuar 24 Kasım Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir toplantıyla sona erecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.