"Bu Yönerge ile öğretmen adayları daha iyi hazırlanacak"

"Bu Yönerge ile öğretmen adayları daha iyi hazırlanacak"

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığı "Öğretmenlik Uygulaması" konulu bir seminer düzenledi.

DİYARBAKIR - Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen seminere Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

 

Seminer öncesi bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Sait Yücel, bir ülkenin gelişip ilerlemesi için eğitim sisteminin doğru işlemesi gerektiğini belirterek bu anlamda öğretmenlerin fonksiyonunun büyük olduğunun altını çizdi.

 

Üniversite giriş sınavları ve öğrencilerin başarı sıralaması hususunda öğretmenlerin, okulun ve ailelerin etken faktörler olduğunun altını çizen Prof. Yücel, öğrencilerin başarılarını yükseltmek için ne yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinin önemli bir etken olduğunu söyledi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. H. Fazlı Ergül, öğretmen adaylarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim- öğretim kurumlarında yapacakları öğretmenlik uygulamasına ilişkin yönerge konusunda açıklamalarda bulundu.

 

Ergül: “Bu Yönergenin amacı, öğretmen adaylarının, öğretmenlik mesleğine daha iyi hazırlanmalarını, öğrenimleri süresince kazandıkları genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik mesleğiyle ilgili bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklarını gerçek bir eğitim-öğretim ortamı içinde kullanabilme yeterliliği kazanmalarını sağlayacak uygulama çalışmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir” dedi. (M. Zeki Aygur – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.