Budist çeteler Müslümanları katledip camileri ateşe verdi

Budist çeteler Müslümanları katledip camileri ateşe verdi

​Sri Lanka'da Budist çetelerin saldırıları sonucu birçok Müslümanın şehit olduğu, bazı camilerin de ateşe verildiği belirtildi.

Sri Lanka'da Budist çeteler tarafından Müslümanların yönelik düzenlenen saldırılarda şehitlerin olduğu ve camilerin ateşe verildiği belirtildi.

Budist çetelerin saldırıları sonucu şu ana kadar kaç Müslümanın şehit olduğu bilinmezken ülkenin doğusunda iki caminin ateşe verildiği ifade edildi.

Budist çetelerin Müslümanların iş yerlerine de ateş açtığı belirtilirken ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İnsan Hakları Merkezi Sri Lanka’nın yürütme direktörü Rajith Keerthi Tennakoon, şiddete yol açtığını söylediği Budist çetelere karşı “polisin pasifliğini” kınadı.

Dışişleri Bakanlığından saldırılara tepki

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada ile Sri Lanka’da Müslümanlara yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sri Lanka’nın muhtelif bölgelerinde son günlerde meydana gelen ve Sri Lanka halkının Müslüman kesimi ile onlara ait yapıları hedef alan şiddet olaylarından endişe duyuyor, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifa diliyoruz. Sri Lanka’da yönetimin, ülkedeki farklı dini ve etnik toplulukların barış içerisinde ve bir arada yaşamaya devam etmelerini sağlayacak önlemleri alacağına inanıyoruz." denildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler