Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?

Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Yozgat, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Yozgat, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Isparta, Burdur, Yozgat, Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir çevreleri ile Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. 

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra Marmara'da, zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren Bilecik çevreleri ile Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgede yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte, gece saatlerinde Trakya ve bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi ile Aydın çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin, gece saatlerinde bölgenin batı kesimleri ile Yozgat, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi, sabah saatlerinde bölgenin doğusunda, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, Amasya ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in kıyı kesimi ile Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.