Bugün her yer ümmete Kerbela olmuş

Bugün her yer ümmete Kerbela olmuş

Batman’da düzenlen “Hazreti Hüseyin ve Kerbela” programında, bugün her yerin Kerbela ve her günün aşura olduğuna dikkat çekildi.

Batman merkezde faaliyet gösteren Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der) Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 1379’ucu yılı münasebetiyle anma etkinliği düzenlendi.

İttihadul Ulema üyesi Molla Adnan Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Sevgi-Der Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Emin Uras’ın açılış konuşması ve seslendirilen ilahilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan İttihadul Ulema üyesi Molla Osman Teyfur, Kerbela hadisesinde özellikle dersler çıkarılması gerektiğini söyledi.

“Yezidi olan saltanatları ret edip kabul etmemeliyiz”

Hazreti Hüseyin olayından Müslümanlar ders çıkarması gerektiğini belirten Teyfur, “Hazreti Hüseyin bize gösterdi ki Müslüman için bir vazife vardır. O da söylem ve hareketin hak olmasıdır. Hayır üzerinde sebat etmeliyiz. Tek başına da kalsan hak üzerinde sebat etmeliyiz. Kimse etrafında kalmasa bile, ateşin içinde ve düşman çemberinin içinde bile olsak vazifemiz odur ki son nefesine kadar iman üzerine sabır ve sebat etmeliyiz. İmam Hüseyin bize verdiği bir başka ders ise bu karanlık çağda Yezidi olan rejimler, iman ehli olan Müslümanlar üzerine hâkimiyetini kurmuş ve bugün her yer Kerbela olmuş, her gün bu aziz olan ümmet için aşura olmuştur. Bu duruma da sabır sebat etmeli ve kalbinizi iman ehline açmalıyız. İmam ehliyle kol kola olmalıyız. Yezidi olan saltanatları ret edip kabul etmemeliyiz.” dedi.

“Zillet içinde bir hayat yaşamaktansa izzetli bir ölümü tercih ediyorum”

Teyfur, “İmam Hüseyin’e; Yezid’in ve İbn-i Ziyad’ın askerleri ‘Ya bize biat edeceksin ya da sizi öldüreceğiz’ dediler. Hazret Hüseyin ise; ‘Zillet bizden uzaktır’ dedi. Hazreti Hüseyin (Radiyallahu Anh) bu zalimce söylenen ferman karşısında; ‘Zillet içinde bir hayat yaşamaktansa izzetli bir ölümü tercih ediyorum.’ dedi. En büyük ders ise budur. Bir Başka ders ise Hüseyni gibi bir tavır göstermeliyiz. Hüseyin’in tavrı; dünyanın ve insanların kulu olmamaktır. İnsan kalabalığın kulu olmaması gerekir. Kalabalık neredeyse orada olacağım denilmemelidir. Bu hain olan Küfe halkının ahlakıdır. Küfe halkı etrafında kılıç, küvet ve kalabalık görünce Hazreti Resulullah’ın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) torununu terk ettiler. Zalim ve gaddarların tarafına gittiler ve kılıçlarını onların emirlerine verdiler. Ki Müslüman her zaman hakkın taraftarıdır. Hazreti Hüseyin ve 72 yareni yalnız kalmalarına rağmen hakkı terk etmediler.” ifadelerini kullandı.

“Ders alınmazsa yeni Kerbelalar meydana gelecektir”

Müslümanların yeni Kerbelaların olmasına müsaade etmemeleri gerektiğini dile getiren Teyfur, “Biz Müslümanlara lazım olan odur ki; yeni Kerbelaların olmasına müsaade etmemesidir. Belki de Kerbaladan alacağımız derste budur. Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Tarihten ders alınmalıdır.’ Eğer ki tarihten ders çıkarılmazsa tarih hep tekrar edecektir. Eğer Müslümanlar Kerbeladan ders almazsa yeni Kerbelalar meydana gelecek. Kerbela olayından ders çıkarılmadığından her yer Kerbela olmuş. Her yerde Hüseyinlerimizin kanı akıtılmaktadır. Bugün Suriye’de beşikteki çocuklarımız öldürülüyor. Müslüman kızların namusuna el atılıyor. İnsanlara hayat hakkı tanınmıyor. Yemende çocuklar muhasara altına alınıyor aç ve susuz bırakılıp ardından uçaklarla bombalar yağdırılıyor. İşte bunlar Kerbeladır. Nasıl ki Yezid ve Yezid’in askerleri Kerbelada bırakmadılar ki Hüseyin ve yarenleri Fırat’tan bir su içsinler bugün de Suriye’de, Yemen’de Irak’ta ve tüm İslam coğrafyasının her yerinde Müslümanlar bu haldedir.” diye konuştu.

“İslam dini için mücadele etmeliyiz”

Konuşmasının devamında Teyfur, şunları aktardı: “Müslümanların başına bu hali getirenler, Müslüman dahi olsalar onlar Hüseyin’i ve Kerbelayı anlamammışlar. Müslümanların çocuklarının kanına göz diken, çocuklardan ekmeği esirgeyenler ve çocukları açlıktan öldüren kim olursa olsun ve hangi topraktan olursa olsun onlarda Yezidi bir fikir vardır. O Hüseyin’in arkadaşı değildir. İslam ehlinin başını kesenler şehir şehir dolaştıranlar isimleri, fikirleri, ırkları ve renkleri neyse bu Yezitlerin ahlakıdır. Kesilen Müslümanların başlarını dolaştırmak Yezitlerin ahlakıdır. Bunun için her çağda Hüseyin’in yolunu yani Hazreti Muhammed’i (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) anlamalı ve amel etmeliyiz. Bu yolu hikmetle birbirimize söyleyip kol kola vererek tefrikayı aramızdan kaldırıp kardeşliği kendi aramızda hakim kılmalıyız. Allah’ın (celle celaluhu) dinini insanlara hikmet ile tebliğ etmeliyiz. İslam dinini ve Allah’ın (celle celaluhu) adaletini her yerde hakim kılmak için mücadele etmeliyiz. Bunu yaptığımızda işte o zaman vazifemizi yerine getirmiş oluruz. O zaman Kerbelayı anlamış, Hüseyin taraftarı olmuş ve safında durmuş oluruz. Bunun tersi tüm yönler ise Yezitlerin yoludur. Kendimizi Yezitlerin yolundan uzak tutmalıyız. Allah-u Teâlâ Kerbela şehitlerini bu ümmetin kurtuluşuna vesile kılsın.”

Program; Hazreti Hüseyin ile Kerbela’yı konu alan şiir ve ilahilerin ardından, sinevizyon gösterimiyle devam etti. Etkinlik Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyon Başkanı Molla Abdurrahman İçlek’in yaptığı duanın ardından dağıtılan aşure tatlısıyla son buldu.

Programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, İttihadul Ulema Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Feyzi Aydın,  Mustazaflar Cemiyeti İlim Araştırma Komisyon Başkanı Molla Abdurrahman İçlek, âlimler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler