“Bugüne kadar karşılaştığımız tüm saldırıları püskürttük”

“Bugüne kadar karşılaştığımız tüm saldırıları püskürttük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar karşılaştığımız tüm saldırıları milletimizle sırt sırta vererek püskürttük. Meydanı, ne devlet içindeki vesayet odaklarına, ne gazete köşelerindeki darbe sevdalılarına bıraktık.” dedi.

AK Parti Denizli Olağan 6. İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar karşılaştığımız tüm saldırıları milletimizle sırt sırta vererek püskürttük. Meydanı, ne devlet içindeki vesayet odaklarına, ne gazete köşelerindeki darbe sevdalılarına, ne de ülkemize kast eden teröristlere bıraktık. Adaletten taviz vermeden, gayri meşru yollara asla tevessül etmeden mücadelemizi demokrasi içinde, hukuk içinde yürüterek işte bugünlere geldik.” dedi.

Diğer tüm konularda olduğu gibi nükleer santraller meselesinde de ana muhalefet partisinin direncine, tepkisine ve çelmelerine rağmen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni 2023’e kadar faaliyete geçireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası yatırımcılara adeta ‘Türkiye’ye gelmeyin’ diye yalvaran utanmazlara rağmen bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımayı sürdüreceğiz.” dedi.

Konuşmasında, “Bu ülke ve bu millet için taş üstüne taş koymamış, en küçük bir hayırlı hizmete imza atmamış, geleceğimiz için herhangi bir proje geliştirmemiş mevcut ana muhalefet zihniyeti, son demlerini yaşıyor.” diyen ve ana muhalefet partisinin 2019’daki seçimlerde sandıktan yenilerek çıkacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskiler, ‘tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.’ derler. Çok partili hayata geçtiğimizden beri, bu ülkenin hiçbir işinde alnının teri, kalbinin sevgisi olmayanlar için harman vakti yaklaşmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Meydanı darbe sevdalılarına bırakmadık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanı ne devlet içindeki vesayet odaklarına, ne gazete köşelerindeki darbe sevdalılarına, ne de ülkeye kast eden "teröristlere" bırakmadıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Adaletten taviz vermeden, gayri meşru yollara asla tevessül etmeden mücadelemizi demokrasi içinde, hukuk içinde yürüterek işte bugünlere geldik. Yeri geldi vesayet güçlerinin tacizlerine meydan okuduk, yeri geldi bölücü terör örgütünü açtıkları çukurlara gömdük, yeri geldi FETÖ’yü kendi ihanetinde boğduk, yeri geldi 7 düvele meydan okuduk.”

Erdoğan, "Son aldığım rakam Afrin'de 4 bin terörist etkisiz hale getirildi. İçeride ve dışarıda, Irak'ın kuzeyinde olanları söylemiyorum. Onları da katarsak 4 bin 200, 4 bin 300'ü bulur." dedi.

Fransa'ya yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Fransa, teröre yardakçılık yapıyorsun, destek veriyorsun ve ondan sonra teröristleri Elize Sarayı'nda da ağırlıyorsun. Bunların hesabını veremeyeceksiniz, ondan sonra bu terör belasından da kurtulamayacaksınız. İşte bak Almanya'da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz değil mi? Fransa'da da olacak. Batı bu teröristleri besledikçe batacaksınız."

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.