Bulgar ırkçılar camiye saldırdı

Bulgar ırkçılar camiye saldırdı

Bulgaristan'da vakıf mallarının iadesini protesto eden 2 bin kişilik grup Murad Hüdavendigar Camisi’ne taşlarla saldırdı,

Bulgaristan’da Müslümanlara ait vakıf mallarının iade edilmesine karşı gelen yaklaşık 2 bin kişi, Filibe’deki mahkeme binası önünde gösteri düzenledi.

Bulgaristan Başmüftülüğü’nün vakıf mallarının iadesi için ülkenin çeşitli şehirlerinde başlattığı hukuk mücadelesi çerçevesinde Filibe’nin Karlovo İlçesinde bulunan Kurşun Camisi davasının bugünkü duruşması öncesinde çeşitli milliyetçi gruplardan yaklaşık 2 bin kişi, mahkeme binası önünde eylem yaptı. Göstericiler, Kurşun Camisi'nin Başmüftülüğe iade edilmesine karşı çıktı.

Polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteri sırasında milliyetçi sloganlar içeren pankartlar taşıyan eylemciler, sis ve ses bombaları attı.

Gösterilere, Hristiyan din adamlarının katılması dikkati çekti.

MURADİYE CAMİİ’NE SALDIRI

Mahkeme binasının önünden Filibe’nin merkezindeki Cuma Camisi olarak da bilinen Murad Hüdavendigar Camisi’ne yürüyen göstericiler, camiye taş, sis ve ses bombalarıyla saldırdı. Saldırı sonucunda caminin tüm camları kırıldı. Buradan Türkiye’nin Filibe Başkonsolosluğu’na yönelen göstericiler, Başkonsolosluk görevlileri aracılığıyla Başkonsolos Şener Cebeci’ye protestolarını iletmek istediklerini belirtti. Jandarma ve polis, Başkonsolosluğu güvenlik kordonu altına alarak göstericilerin binaya yaklaşmasına izin vermedi.

Polisle çatışan dört gösterici ile eylemcilerin attığı taşlar nedeniyle 2 polis memurunun yaralandığı açıklandı. Taş ve sis bombası atan bir göstericinin ise tutuklandığı belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler