Bulgaristan AB dönem başkanı oldu

Bulgaristan AB dönem başkanı oldu

Bulgaristan AB Konseyi Dönem Başkanlığı’nı Estonya’dan 1 Ocak itibarıyla devralarak yeni başkan oldu.

Avrupa Birliği'ne üye olduğu 2007'den bu yana ilk kez AB Dönem Başkanlığı görevini üstlenen Bulgaristan, 6 aylık programında Batı Balkan ülkelerini AB genişlemesinin odağına yerleştirdiğini açıkladı.

1 Ocak itibariyle AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nı üstlenen Bulgaristan'ı Brexit müzakereleri, Birlik içinde ortak bir mülteci ve göç politikası oluşturulmasına yönelik tartışmalar ile AB'nin 2020 Mali Çerçevesi gibi konular bekliyor.

Estonya'dan devraldığı AB Dönem Başkanlığını 30 Haziran 2018'e kadar yürütecek olan Bulgaristan'ın programına göre, AB'de ekonomi ve sosyal uyum konularına öncelik verilecek. Ayrıca, AB içerisinde ekonomik ve parasal birliğin daha fazla derinleştirilmesi hedeflenecek.

Araştırma şirketi Gallup'un kamuoyu anketine göre, Bulgarların yüzde 62'si AB'ye güven duyuyor. Katılımcıların yüzde 55'i Bulgaristan'ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nı başarıyla yürüteceği yönünde görüş de bildiriyor.

Öte yandan Avrupa Birliği'nin genişlemesinin merkezinde yer alacak Batı Balkan ülkeleri için Mayıs 2018'de başkent Sofya'da özel bir zirve düzenlenecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.