“Bulunduğunuz makamların sorumluluğu çok ağır”

“Bulunduğunuz makamların sorumluluğu çok ağır”

​MEB Müsteşar yardımcısı Demirci, okul yöneticilerinin bulunduğu makamın sorumluluk açısından ağır olduğunu belirterek insan yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında yaşanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle kesintiye uğrayan eğitim faaliyetlerini tamamlamak üzere uygulanan telafi programları başta olmak üzere ilçedeki TEOG başarı durumları, Mardin’de yeni açılan okulların durumu, Nusaybin ilçesi başta olmak üzere İl genelinde inşaatları ve bakım-onarım çalışmaları devam eden okulların durumlarını incelemek üzere Mardin’i ziyaret etti.

Demirci, temasları kapsamında; Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ile Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal’ı makamlarında ziyaret etti.

Nusaybin ilçesinde görev yapan okul yöneticileri ile bir araya gelen Demirci, insan yetiştirmenin önemine değindi.

Demirci, "Bulunduğunuz makamların sorumluluğu çok ağır çünkü insan yetiştiriyorsunuz. Çok ağır ve meşakkatli bir iş yürütüyorsunuz. Hesaba çekilmek açışından da en ağır mesleğin vebalini üzerinizde taşıyorsunuz. Öğrencilerimize; öfkeyi, kini, nefreti değil, bilgiyi, aklı, izanı, irfan şuurunu vermeliyiz. Bulunduğunuz makamları sorun üreten makamlar haline değil çözüm üreten makamlar haline dönüştürmelisiniz. Bardağın boş tarafından çok dolu tarafına kanalize edecek mekanizmalar geliştirmelisiniz. Bu coğrafyanın farkında olmalıyız. Bu güzellikleri fark etmeliyiz. Bu coğrafyadaki sıkıntıları çözebilecek sihirli bir asa varsa o da eğitimdir. Bunun içindir ki eğitimi hayatın merkezine almalıyız." dedi.

Eğitimin, çocuğa sadece bilgilerin yüklendiği bir alan olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Demirci, "Bilgi vermenin yanında çocuğa sağlıklı bir şekilde sosyal, kültürel alanları oluşturmamız gerekir. Bu saiklerle ilinizde yapılan hizmet ve çalışmalardan dolayı Sayın İl Müdürümüz Yakup Sarı başta olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Bakanlığımızın ilinizde yapılan yatırımları artarak devam edecektir." diye konuştu. (Mehmet Aslan- İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.