Bunun özeti, sadakat ve muhabbettir

Bunun özeti, sadakat ve muhabbettir

Kutlu Doğum etkinliği için Diyarbakır'a gelen Ürdünlü aktivist Mustafa Ahmet el Hudrî, gördüğü manzara karşısında çok etkilendiğini ifade ederek, "Bu etkinliğin özeti; sadakat, muhabbettir." dedi.

DİYARBAKIR  -  Diyarbakır’da düzenlenen tarihi mevlit etkinliğine Ürdün’den katılan aktivist Mustafa Ahmet el Hudri, Newroz alanında gördüğü manzaradan çok etkilendiğini söyledi.

 

Diyarbakır’da Hz Muhammed(sav)in Kutlu Doğumu münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşların Peygamber sevgisini gören yabancı misafirler, hayretlerini gizlemediler. Sağanak yağmurun göz yaşları ile buluştuğu alandaki sevgi seline tanık olan El Hudri, “Bu etkinliğin özeti; sadakat ve muhabettir.”dedi.   

 

Alanda yaşadığı heyecanı İlke Haber Ajansı mikrofonlarına değerlendiren Ürdünlü aktivist Dr. Mustafa Ahmet el Hudrî, “Kürtler Peygamber sevgilerini tüm dünyaya ispat ettiler.” İfadesini kullandı.

 

Kutlu Doğum etkinliği alanında El Hudri ile kısa bir söyleşide bulunduk.

 

Sizi tanıyabilir miyiz, bize kendinizi tanıtır mısınız?

El Hudri  - Adım Dr. Mustafa Ahmet el Hudrî. Buraya Ürdün'den geliyorum.

 

Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili izlenimlerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?

El Hudri  -  Öncelikle bu mevsimde, bu ortamda bu kadar büyük bir kalabalık ve coşkuyu başka yerde bulamayacağınızı itiraf ederek başlamak istiyorum. Bu da bize Kürdlerin peygamberi ne kadar çok sevdiğini en açık şekliyle gösteriyor. Aynı şekilde islam'a olan sadakatleri ve samimiyetlerini de bize en açık şekli ile gösterdi. İslamiyete olan bağlılıkları ve islamiyetin ilkelerine olan samimiyetlerini bir kez daha bizlere gösterdi. Şüphesiz ki bizler böyle büyük bir kalabalık beklemiyorduk. Özelde Diyarbakır genelde de Türkiye’de bu gibi etkinliklerin daha az katılımla geçtiğini zannediyorduk.

Özetle Kürtler bize dinlerine Peygamberlerine akidelerine ve değerlerine sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler.

 

Duygularınızı paylaşabilir misiniz?

El Hudri  -  Doğrusunu söylemek gerekirse Peygamber Efendimiz (sav) için yapılan bu coşkulu etkinliği anlatacak kelimeleri seçmekte zorluk çekiyorum. Ben daha önce çok sayıda seminer ve konferansa gitmeme rağmen, bu güne kadar böyle bir şekilde peygamber efendimize yapılan bir mitinge şahit olmadım. Bu etkinliğin özeti belki de sadakat, muhabbet ve peygambere karşı onun yüce sevgisi olabilir. Bunca olumsuzluklara rağmen, yağmura,  soğuk havaya rağmen hala burada bu meydanda kalıp bu coşkuya ortak olmaları beni çok etkiledi. Bu da, burada bulunanların peygambere ne kadar çok sevdalı olduklarını bizlere gösteriyor. Tüm bunlardan öğrendiğimiz şey, ümmet olarak birleşmemiz ancak peygamber sevdası etrafında gerçekleşebilir. Bunu öğrenmiş olduk buradan.

 

Müslümanlar açısından “Resulullah” ne anlama geliyor ve ne ifade ediyor?

El Hudri: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem tüm İslam’ın, İslamî fırkaların grupların ortak paydası olduğundan dolayı birleşme ve tevhid ancak onun etrafında gerçekleşebilir. Burada bulunanlar belki de aynı görüşte olmamalarına rağmen peygamber sevdası etrafında bir araya geldiler. İşte bu noktada Kürdler bizlere bu tevdidin, bu İslamî birliğin nasıl olacağını göz önüne serdiler. Ve yine söylemeliyim ki; Kürtler peygamberlerine ne kadar sadık olduklarını ve peygamberlerini, dinlerini ne kadar çok sevdiklerini bu şekilde bir daha ispatlamış oldular. Şüphesiz her Müslüman için vacip olan şey peygamberi her şeyden çok sevmektir. O peygamber ki insanlığa sevgi ve rahmeti, adaleti ve doğruluğu gösterdi. Bu da 'Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik' ayetinin tefsirinin tecellisidir. Bizlere düşen, bu kutlu peygamberin etrafında toplanmak, onun getirdikleri ile amel ederek dinini dünyanın her yerine yaymaktır.

 

Son olarak farklı bir konudan soru yöneltmek istiyorum. Ürdün’deki İslami parti ve cemaatler kısaca bahsedebilir misin?

El Hudri  -  Ürdün'de çok sayıda islamî parti ve gruplar mevcut. Bunların her biri de kendi aralarında ciddi bir ayrılığa düşmeden İslâm için beraber çalışıyorlar. Her birinin asıl amacı islâm'ı yani Allah'ın dinini yüceltmek. Bu gruplar arasında ciddi bir ayrılığın olduğunu söyleyenler ancak bu dinin yayılmasını istemeyenlerdir.(Erdoğan Demir-İLKHA)

Diyarbakır haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.