"Burası insanlığın yok olduğu bir yer"

"Burası insanlığın yok olduğu bir yer"

Bangladeş temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, Arakanlı Müslümanların bulunduğu kampı ziyaretinde, ''Burası insanlığın yok olduğu bir yer. İnsanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Arakanlı Müslümanların Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki muhacir kampını ziyaret etti.

Muhacirlere sıcak yemek dağıtan Yıldırım, tüm dünyaya Arakanlı Müslümanlara yardım ellerini uzatması çağrısı yaptı.

"Burası insanlığın artık yok olduğu bir yer. İnsanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?" diyen Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

''Daha sağlıklı gelişmiş kamp alanları inşa etmek arzusundayız. Bunun için Bangladeş hükümetinden uygun yer talebinde bulunduk. Görüşmelerimiz devam ediyor. Nihai çözüm buradaki insanların kendi topraklarına dönüşünün sağlanmasıdır. 24 Kasım'da Myanmar hükümeti ile Bangladeş hükümeti arasında bu konuda bir anlaşma imzalandı. Ümit ederim bu anlaşma sağlıklı bir şekilde işler. Burada yaşanan insanlık dramını bütün dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Yardıma ihtiyacı olan insanlara Türkiye el uzatmaya devam edecektir. İslam dünyası ve İslam dünyası dışındakilere de aynı çağrıyı yapıyoruz; burası insanlığın artık yok olduğu bir yer. İnsanlık bugün harekete geçmeyecekse ne zaman harekete geçecek?'' (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler