Buraya Allah ve Peygamberi için geldik

Buraya Allah ve Peygamberi için geldik

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinde konuşan vatandaşlar, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenledi.

Etkinlik ile ilgili duygularını Türkçe ve Kürtçe olarak İLKHA ile paylaşan vatandaşlar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür organizasyonların devamını olması temennisinde bulundular.

Etkinliği düzenleyenleri takdir ettiklerini belirten Şükran Kaya, "Toplumumuzun içerisinde bulunduğu bu buhrandan çıkmanın tek yolu Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’i anlamaktan geçiyor. Onun hayatını tekrar tekrar öğrenmemiz gerekiyor ki, onun kutlu mesajını hayatımızda idrak edelim." dedi.

Programa İzmir’den katılan Muhammed Akgül, "Bu sevdayı duyunca yerimizde duramıyoruz. Çünkü biz bu gün dünyamızın halini görüyoruz. Bu gün gerçekten dünyamız çok kötü durumda. İnsanlık bir uçuruma doğru gidiyor. İnsanlığın selamete ulaşması için Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetini yaşamayı ve onun gemisine binmeyi ve kurtuluşun onunla olacağına inanıyoruz. Rabbimizden dileğimiz odur ki Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) sevdasıyla toplumumuzu, insanımızı, ülkemizi, dünyamızı bununla sahil-i selamete çıkarsın inşallah. Bütün gençlerimize ve insanlara mesajım bu sevdaya sahip çıksınlar, bu sevdayı benimsesinler. Çünkü insanlığın kurtuluşu ancak bu sevda ile olur." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin çok güzel geçtiğini ve buraya sadece Allah ve Peygamberi için geldiğini hatırlatan vatandaşlar şunları aktardı:

Reyhan Gezici: "Peygamberimizi o kadar seviyorum ki nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Rabbim onun şefaatinden ayırmasın. Burası sözün bittiği yerdir."

Leyla Bağ: "Rabbim şefaatine nail eylesin. Onun yüzü suyu hürmetine hepimizi affetsin. Milletimize, devletimize kardeşlik versin. Allah sizlerden de razı olsun."

Nurhan Albay: "Buraya sırf bunun için geldik. Allah daim eylesin. Çok memnun kaldık, rabbim sayılarını artırsın."

Fatıma Hanım: "Biz peygamber için buraya geldik. Daima bu şekilde insanların birleşmesini isteriz."

Hüseyin Tutkun: "Öncelikle böyle etkinliklerin olması çok güzel. Ehl-i sünnet âlimleri Müslümanlar için yüz yıllık ilerleme süresinin başladığını söylüyorlar. Peygamberimizin sünneti bizim için her şeyden daha önemlidir. Her şeyimizle ona benzemeliyiz."

Ramazan Suna: "Bugün Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem) için buraya geldik. Bugün Müslümanlar için bayramdır. Bununla gurur duyuyoruz. Biz de onun için kalkıp buraya geldik. Allah bizi Peygamberinin bereketinden mahrum eylemesin. Allah (Celle Celalüh) buraya gelerek katkı sunan herkese sevap yazacaktır inşallah."

Mahmut Faruk: "Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlediği etkinliklere sıkça katılıyoruz. Hem akrabalarımı görmek hem de buraya katılmak için Bitlis Tatvan’dan misafir olarak geldim. Bu atmosferi teneffüs etmek adına peygamber âşıklarıyla birlikte buradayız."

Mehmet Şirin Oslin: "Peygamber Sevdalılarının düzenlediği etkinliklerin bütün dünyada ses getirmesini, dünyanın peygamber sevdalılarının getirdiği misyonu yüklenmelerini ve dünyanın Peygamber (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’in etrafında toplanması dileğiyle bu etkinliğin ümmete hayırlı olmasını diliyorum."

"İnsanlığın selamete ulaşması peygamberin sünnetini yaşamakla mümkündür"

Cihan Barın ise: "Biz Müslümanlar olarak zaten iman etmişiz. Peygamber Efendimizin de onun kulu ve elçisi olduğuna inanıyoruz. Biz onu görmeden sevdik. Buraya çoluk çocuk ailece geldik. Çok güzel bir etkinlik. Bunu düzenleyenlere, katkı sunanlara teşekkür ederim ve devamının gelmesini istiyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.