Bursa’da 6 ayda 30 milyonluk kamulaştırma yapıldı

Bursa’da 6 ayda 30 milyonluk kamulaştırma yapıldı

Bursa Osmangazi ilçesinde 2016 yılının ilk 6 ayında toplam 21 bin metrekare alan kamulaştırılırken, hak sahiplerine 30 milyon 817 bin TL ödeme yapıldı.

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki sıkışık ve plansız yapılaşmadan kaynaklanan arazi sıkıntısı nedeniyle bu projeleri gerçekleştirmek için ciddi kamulaştırmalar yapmak zorunda kaldı.

2016 yılının ilk 6 ayında yatırımlar için toplam 21 bin metrekare alan kamulaştırılırken, hak sahiplerine 30 milyon 817 bin TL ödeme yapıldı.

Yapılan kamulaştırmalarda en büyük pay, Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin oldu.  Bursa’ya meydan kazandıracak olan dev proje için, yılın ilk 6 ayında 3 bin 500 metrekare alan kamulaştırıldı. Hak sahiplerine 17 milyon 500 bin TL ödeme yapıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemizde gerek tetis gerekse konut inşa edilebilecek boş alan neredeyse hiç yok diyebiliriz. Dolayısıyla yaşanan bu arazi sıkıntısından dolayı projelerimizi hayata geçirirken, kamulaştırma yapmak zorunda kalıyoruz. Bu kamulaştırmalar projelerimizin maliyetlerinin de yükselmesine neden oluyor. Bir çocuk parkı dahi yapacak olsak, arazi elde edebilmek için park maliyetinin çok daha fazlasını kamulaştırmalara ödüyoruz. Bu yönüyle bakıldığında Osmangazi, Bursa’da hizmet üretmenin en zor olduğu, üretilen hizmetin de en pahalı olduğu ilçe diyebiliriz.” dedi. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler