Bursa Kamu Hastanelerinde ilk organ nakli gerçekleşti

Bursa Kamu Hastanelerinde ilk organ nakli gerçekleşti

Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk organ nakli gerçekleşti.

Yaklaşık 3 ay önce açılan Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk organ nakli gerçekleşti.

Hastanenin organ nakli merkezinde önceki gün yapılan ve 24 saat süren operasyonda, beyin ölümü gerçekleşen erkek hastadan alınan böbrek, Bursa'da kayıtlı olarak organ bekleyen kadın hastaya nakledildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Kamu hastanelerimizde Bursa'da gerçekleştirdiğimiz ilk organ nakli hayırlı olsun. Bizim için çok önemli bir adım. Bu nakilde emeği geçen arkadaşlarımıza, üniversitemizin ekibine, bağışçı ailemize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra nakiller hızlanarak devam edecek. Yaklaşık 3, 4 yıldan beri hazırlığını yaptığımız bir merkezdi. Nihayetinde son 3 yıldır bölgemiz organ naklinde birinci idi. Çok şükür, şimdi de oradan organ nakline girerek bunu daha ileri bir aşamaya taşıdık." dedi.

Nakli gerçekleştiren ekip adına konuşan Op. Dr. Murat Öztürk ise "Yorucu ama sonu gerçekten keyifli bir iş. Dün gece saat 02.00 gibi başladı. Organı çıkarmaya gittik ve sabah Bursa'ya döndük. Bu akşam tekrar ameliyata girdik. Bu bir ekip çalışması. Bu ekipte nefrologlar, ürologlar ve organ nakli koordinasyon birimi var. Bu yapılan ameliyat son dönem böbrek yetmezliği olan hastalarda bir nevi hayat kurtarıcı bir durum çünkü diyalize bağlı yaşıyorlar, belli bir yaşam süresi var. Bu böbrek nakli sayesinde yeni bir hayata kavuşuyorlar. Biz de bu yüzden çok mutluyuz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.