Bursa Osmangazi'de apartman dairesini tavuk kümesine dönüştürdüler foto

Bursa Osmangazi'de apartman dairesini tavuk kümesine dönüştürdüler foto

Bursa'da Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, gelen şikâyet üzerine gittikleri adresin tavuk kümesine dönüştürüldüğünü gördü.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen şikâyet üzerine gittikleri adreste şok bir görüntüyle karşılaştı. 4 katlı bir apartmanın 4’üncü katının tavuk kümesine dönüştürülmüş olduğunu gören zabıta ekipleri, tavukları tek tek yakalayıp boşalttıktan sonra, evi temizleyip dezenfekte etti.

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, yoğun koku ve horoz seslerinden rahatsız olan vatandaşın şikâyeti üzerine Alacahırka Mahallesi İbrahim Bey Sokak’taki 4 katlı apartmana gitti.

Daha önce de gittikleri adreste, apartman sahipleri tarafından arama kararı olmadığı gerekçesi ile binaya sokulmayan zabıta ekipleri, bu kez arama kararı ile birlikte gitti.

Mahkemeden alınan arama kararı ve polis eşliğinde şikâyetin geldiği eve giden ekipler, önce ev sahibi Sacide Fidan (75) ve oğlu İlyas Fidan’a (35) mahkemenin arama kararını gösterdi. Zabıta ve polisi kapıda gören İlyas Fidan, kapıyı açıp arama karını inceledikten sonra, ekipleri apartmana aldı.

Ev sahibi Fidan’a apartmanın giriş katındaki daireyi açtıran ekipler, daireden yayılan pis koku ve tavuk kümesini andıran görüntü karşısında şaşkına döndü. İçeride tavuk göremeyen ekipler, ev sahibi Sacide Fidan ve oğluna tavukların nerede olduğunu sordu. Tavukları yakınlarına verdiklerini söyleyen anne oğulun sözlerine inanmayan ekipler, bu kaz 4. kata çıkarak daireyi açtırdılar. Kapının açılması ile birlikte apartman dairesinde bulunan tavuk ve horozları gören ekipler gördükleri manzara karşısında ikinci bir şaşkınlık yaşadı.

İçerisi tam bir tavuk kümesine dönüştürülmüş dairenin bazı odaları kafeslerle ayrılmış, tavuklar için odaya tünekler yerleştirilmişti. Maskelerle girdikleri dairede nefes almakta zorlanan ekipler, içerideki 50’ye yakın tavuğa el koydu. 

Karşılaştıkları manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşayan ekipler, dairede bulunan tavukları tek tek yakalayarak dışarıya çıkarttı. Herhangi bir sorunun yaşanmadığı yarım saatlik tavuk operasyonu sonucunda el konulan tavuklar, Osmangazi Belediyesi'nin hayvan toplama aracına koyularak Botanik Park'taki Hayvanat Bahçesi’ne gönderildi.

Tavukların yakalanıp çıkartılmasının ardından belediye temizlik işleri müdürlüğüne bağlı ekipler, daireleri boşaltıp temizledi. Tavuk pisliğinden arındırılan evler, daha sonra dezenfekte edildi.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.