Bursa Valisi, İmam Hatiplilerin sorunlarını dinledi

Bursa Valisi, İmam Hatiplilerin sorunlarını dinledi

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (BİHMED) konuğu oldu.

Bursa’daki İmam Hatip Liselerinin ve İmam Hatip camiasının yaşadığı problemler hakkında istişarelerin yapıldığı toplantısında konuşan BİHMED Başkanı Kadir Oruç, derneği ziyaret eden Vali Küçük'e çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa’da şu anda 48 bin civarı İmam Hatip öğrencisinin olduğunu söyleyen Oruç, “176 İmam Hatip Orta ve lisesi ile eğitim ve öğretim hayatını devam eden büyük bir camiayız. Yaklaşık 50 bin civarı İmam Hatip mezunu vermiş bir şehirdeyiz. Bursa’da teşkilatlanma olarak tüm ilçelerimizde mezun derneğimiz oluştu. Buradan hareketle her okulun sivil bir sahibi olsun düsturu ile hareket ediyoruz. Dolayısıyla bundan da bereket görüyoruz. İlçelerdeki derneklerimiz okullarımızın eksik ve ihtiyaçlarıyla, aile birliklerinin haricinde onlarla yakından ilgilenen bir camiayız. Ayda bir 17 ilçedeki başkanlarımızla bir araya gelerek okullarımızın sorunları hakkında istişarelerde bulunuyor ve bunların giderilmesi için çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte sizlerin desteklerini inşallah yanımızda hissedeceğiz” diye konuştu.

BİHMED’in konuğu olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Küçük, “Hepinize emeğiniz, katkınız ve çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ederim. Bunlar, gönülden yapılan işlerdir. Çok değerli ve kıymetli işler yapıyorsunuz, sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.