Bursa yerli otomobile her türlü katkıyı vermeye hazır

Bursa yerli otomobile her türlü katkıyı vermeye hazır

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yerli otomobilin 2020 yılından önce yollarda olması için Bursa'nın her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu söyledi.

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yerli otomobilin 2020 yılından önce yollarda olmasını istedikleri yönündeki açıklamalarından sonra, Bursa’nın yerli otomobil konusunda da üzerine düşeni fazlasıyla yapabileceğini söyledi.

 

Türkiye’nin vizyon projesine Bursa’nın büyük katkı koyabileceğini belirten Burkay, “Dünya markalarına üretim yapan otomotiv sektörümüz, bir dünya markası çıkaracak gücü barındırmaktadır. Otomotivin kalbinin attığı Bursa, gelişmiş imalat altyapısını ve yan sanayisini ileri teknolojiye uyarlayarak Türkiye’nin milli otomobil üretiminde en önemli aktör olmaya adaydır.” diye konuştu.

 

BTSO Başkanı, otomotiv sektöründe yılın ilk 8 ayında gerçekleştirilen 15 milyar dolarlık ihracatın yüzde 34’ünü Bursa’nın karşıladığına dikkat çekti.

 

Teknolojiyi yakalamalıyız

Yeni bir otomobil modeli için Ar-Ge süresinin 4 yılı bulduğunu anlatan Burkay, bu noktada yerli otomobilin 2020 yılından önce yollarda olabileceğini belirtti. Yerli otomobilin içten yanmalı motor teknolojisi yerine hibrit ya da elektrikli olmasının hedeflendiğine işaret eden İbrahim Burkay, bu durumun Türkiye için teknolojinin daha üst noktadan yakalanması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

 

Burkay, özellikle hibrit araç konusundaki çalışmaların motor ve akü teknolojileri, yazılım ve donanım teknolojileri, araç tasarım yeteneği ve araç sertifikasyonu gibi alanlarda da gelişim sağlanacağını kaydetti.

 

“Ekonomiye üretim gücü yüksek şehirler yön veriyor”

Küresel ekonomiye artık katma değerli üretim gücü yüksek olan şehirlerin yön verdiğinin altını çizen Burkay,  “Bunu kentin ortak aklını harekete geçirenler, farklı sektörler ve kesimler arasında sinerji ve bütünleşmeyi başaranlar sağlıyor. Bu şehirler hem dünyanın en değerli yatırımlarını çekiyor, hem de en değerli beyinlerini ağırlıyor. Doğru politikaları geliştiremeyen şehirler ise mevcut gücünü kaybetmeye mahkûm oluyor.” diye konuştu.

 

Son olarak Burkay, teşvik politikalarında ise Türkiye ekonomisi açısından stratejik bir merkez konumunda olan 1. Bölge’nin gücünün artırılması gerektiğini sözlerine ekledi. (Sezer Özer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler