Bursa’da 2 evden 15 kamyon çöp çıktı

Bursa’da 2 evden 15 kamyon çöp çıktı

Bursa’da mahalle sakinlerinin kötü koku sebebiyle şikayet ettiği 2 evde tonlarca çöp çıkartıldı.

Çevreye kötü koku yaydığı için mahalle sakinlerinin şikâyet ettiği 2 evden toplam 15 kamyon çöp çıkartıldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine Davutdede Mahallesi’nde bulunan evden çıkan 10 kamyon çöp Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.

Mahalle sakinlerinin şikâyeti sonrası Kurtuluş Caddesi Conk Sokak’taki dairesini yıllarca topladığı çöpler ile doldurduğu tespit edilen 60 yaşındaki G.S.’nin evine polis eşliğinde giden ekipler, Bursa 3’üncü Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen arama ve el koyma kararı ile çöplerden ve kokudan yaşanmaz haldeki haneye girerek temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi.

Başka bir evden de 5 kamyon çöp çıktı

Öte yandan Eğitim Mahallesi, Kestane Sokak’ta ikamet eden Y.Y.’nin evini çöplerle doldurduğunun tespiti üzerine de ekipler tarafından yapılan uzun çalışmalarda çıkan 5 kamyon çöpün temizlik işlemi yapıldı. İki mahallenin sakinleri de yapılan temizlik çalışmaları sonrası büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

‘Vatandaşlarımız duyarlı olmalı’

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Komşuların ağır koku nedeniyle şikâyette bulunması üzerine mahkeme kararı ile bölgeye giden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, sahibi tarafından çöp ev haline gelen ve tonlarca atık çıkan evi temizledi” dedi.

Çevreye ve insanlara zararı olacak bu gibi konulara titizlikle yaklaştıklarını belirten Edebali, “İlçemizde temizlik konusunda hassasiyet gösterirken böyle manzaralarla karşılaşıldığında gereken işlemleri ekiplerimizce yerine getiriyoruz. Yıldırım’ın sahibi olan vatandaşlarımızdan bu gibi durumlar karşısında duyarlı olmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler